2019. október 18. péntek Lukács

Hírek - Piac

Bige László a GVH-s kartellvizsgálatról: ez zaklatás

Zaklatásnak minősíti Bige László, a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sorozatos vizsgálatokat folytat a cégnél. A vállalat nem tartja törvényesnek és tisztességesnek a versenyhivatal eljárását, de együttműködik a hatósággal és válaszol a feltett kérdésekre.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Most a negyedik ilyen eljárás zajlik a Nitrogénművek Zrt.-nél – kommentálta az agrárszektor.hu-nak Bige László azokat az információkat, amelyek szerint a GVH tavaly szeptember óta kartellgyanú miatt vizsgálódik a műtrágyagyártással és agrárintegrátori tevékenységgel foglalkozó cégnél. A versenyhivatal az előző eljárást a múlt év augusztusában zárta le, majd néhány nap múlva újat indított – tette hozzá Bige László.

A tulajdonos szerint nem tartják törvényesnek és tisztességesnek a GVH eljárását, és azt zaklatásnak minősítik. Az ügy miatt ügyészségi panaszt is benyújtottak, de ezt elutasították. A vizsgálatokban ugyanakkor együttműködnek a GVH-val, és válaszolnak a hivatal feltett kérdéseire.

A Nitrogénművek ellen folytatott GVH-vizsgálatok nem állapítottak meg semmit – fogalmazott Bige László. Szerinte a Nitrogénművek részesedése nem is teszi lehetővé, hogy a vállalat visszaéljen a helyzettel. A hazai műtrágyapiac nyitott, ahol tizennégy ország termékei vannak jelen, és a Nitrogénművek is számos más országban értékesíti műtrágyáit – közölte a társaság tulajdonosa.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu