Bige László a GVH-s kartellvizsgálatról: ez zaklatás

agrarszektor.hu
Zaklatásnak minősíti Bige László, a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sorozatos vizsgálatokat folytat a cégnél. A vállalat nem tartja törvényesnek és tisztességesnek a versenyhivatal eljárását, de együttműködik a hatósággal és válaszol a feltett kérdésekre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Most a negyedik ilyen eljárás zajlik a Nitrogénművek Zrt.-nél - kommentálta az agrárszektor.hu-nak Bige László azokat az információkat, amelyek szerint a GVH tavaly szeptember óta kartellgyanú miatt vizsgálódik a műtrágyagyártással és agrárintegrátori tevékenységgel foglalkozó cégnél. A versenyhivatal az előző eljárást a múlt év augusztusában zárta le, majd néhány nap múlva újat indított - tette hozzá Bige László.

A tulajdonos szerint nem tartják törvényesnek és tisztességesnek a GVH eljárását, és azt zaklatásnak minősítik. Az ügy miatt ügyészségi panaszt is benyújtottak, de ezt elutasították. A vizsgálatokban ugyanakkor együttműködnek a GVH-val, és válaszolnak a hivatal feltett kérdéseire.

A Nitrogénművek ellen folytatott GVH-vizsgálatok nem állapítottak meg semmit - fogalmazott Bige László. Szerinte a Nitrogénművek részesedése nem is teszi lehetővé, hogy a vállalat visszaéljen a helyzettel. A hazai műtrágyapiac nyitott, ahol tizennégy ország termékei vannak jelen, és a Nitrogénművek is számos más országban értékesíti műtrágyáit - közölte a társaság tulajdonosa.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?