2021. február 28. vasárnap Elemér

Hírek - Agrárpénzek

Brüsszel ítélete semmit nem befolyásol: július végéig kell fizetni

Az egységesen 1 ezrelékes élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell befizetniük az élelmiszerlánc-szereplőknek. A díjat május 31-ig kellett bevallani.
 
 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerjog alapján szedett szolgáltatási hozzájárulást, azaz a felügyeleti díjat továbbra is az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos feladatokra fordítja - áll a hivatal közleményében. Így például laboratóriumi fejlesztésekre, illetve a múlt heti, több mint 10 tonna bizonytalan eredetű hústermék lefoglalásához vezető kiemelt ellenőrzéshez hasonló vizsgálatokra.

Az idei bevallás beadási határideje május 31. volt. Az elkészült bevallás alapján megállapított összeget két egyenlő részletben, július 31-ig, valamint 2017. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

Az Európai Bizottság (EB) hétfőn szabályellenesnek ítélte a magyarországi élelmiszerlánc-felügyeleti díjat. Az EB véleménye szerint az árbevételtől függő progresszív díjszerkezeten alapuló adóügyi intézkedés sértette az uniós állami támogatási szabályokat. A bizottsági tájékoztatás szerint az EB arra a következtetésre jutott, hogy a progresszív díjszerkezet szelektív előnyöket biztosít az alacsony forgalmú vállalkozások számára a versenytársakkal szemben.

Ugyanakkor nincs szükség változtatásra az élelmiszerlánc-felügyeleti díjfizetési rendszerben az Európai Bizottság döntése miatt, mert a magyar Országgyűlés már tavaly decemberben visszaállította valamennyi élelmiszerlánc szereplőre a korábban egységesen alkalmazott 1 ezrelékes díjfizetési kötelezettséget.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu