Elindult a választási kampány: Boris Johnson évi 3 millió eurót ígért a brit gazdáknak

agrarszektor.hu
A választásokra készülve Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra is a sikeres Brexit mellett kampányol, hangsúlyozva, hogy a brit agrárium csak jól járhat vele. A pénzen kívül kiszámíthatóbb gazdasági környezetet is ígért.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Boris Johnson miniszterelnök november 24-én, vasárnap nyilvánosságra hozta programját, mely szerint a konzervatívok garantálják a mezőgazdasági ágazat jelenlegi éves költségvetésének védelmét, és ígéretet tesznek arra, hogy a termelők mentesülnek a Közös Agrárpolitika (KAP) "bürokratikus" előírásai alól, noha a pénzért cserébe továbbra is a környezet és az állatok magasabb szintű védelmét várnák el - írja a farminguk.com.

Az agrárium támogatása és a Brexit hatása kiemelt témája lesz a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciának. Olvassa el a programot, és regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

Az 59 oldalas dokumentum szerint a közpénzeket közjavakra fordítanák anélkül, hogy a KAP mai bürokratikus rendszerével kellene küszködnie a társadalomnak.

Megemelnék továbbá az agráriumban dolgozó szezonális munkások létszámát, továbbá 5 évre befagyasztanák a jövedelmadót, a társadalombiztosítást és az áfát.

Az EU 2014-2020-ig tartó büdzséjében az agrárium támogatása a teljes uniós költségvetés bő harmadát teszi ki, ez 309 milliárd eurót jelent közvetlen kifizetésekre és 100 milliárdot vidékfejlesztésre. Nagy-Britannia területének 70 százaléka mezőgazdasági terület. A gazdaságok átlagos mérete jóval nagyobb, mint az európai átlag (22 százalék a nagygazdaságok aránya szemben az uniós 3 százalékos átlaggal). Nagy-Britannia a7 éves pénzügyi ciklus alatt mintegy 70 milliárd euróval fizet be többet a közös költségvetésbe, mint amennyit onnan visszakap, ez a Brexit egyik fő oka.

 A brit mezőgazdaság mintegy 28 millió eurós uniós támogatást élvez a Bizottság adatai szerint. Most tehát Boris Johnson azt ígéri, hogy az agrárium számára nem vész el ez az éves szinten 3 millió eurónyi összeg, amit ráadásul a jelenleginél kevésbé bürokratikus módon osztanának szét, továbbá állandó adóterhekkel tennék kiszámíthatóbbá a gazdasági környezetet az átmenet nehéz éveiben.

Az alábbi grafikon azt érzékelteti, hogy az egyes tagállamok mennyi pénzt kapnak az agrárium támogatására a közös költségvetésből. A sötétkék szín a vidékfejlesztésre szánt összeget, a szürkéskék a közvetlen kifizetésekre (területalapú támogatás, termeléshez kötött támogatás...) elkülönített összeget jelöli.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?