2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Agrárpénzek

Eperszedés havi 560 ezerért? - Irány Hollandia!

Egyre kevesebb itthon is a munkás, emiatt emelkednek az órabérek. A nyugat-európai színvonalat azonban még messze nem érjük el. Az olyan idénymunkák, mint a cseresznyeszedés vagy az eperszedés még mindig sok embert mozgat meg Európa keleti felében.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy kutatás szerint a magyarok 35 százaléka menne külföldre dolgozni, ugyanez a mutató a 20 év alatti fiataloknál 66 százalék.  Most a penzcentrum.hu egy rövidtávú hollandiai munkalehetőséget szúrt ki, ami alatt bruttó 1 millió 400 ezer forintot is megkereshet az idénymunkás: a hollandiai Altforst nevű apró település üvegházaiba keresnek eperszedőket március 20-tól május végéig. A toborzó hirdetés a Külföldi-állás blogon jelent meg.

A korszerű ültetvényeken már nem kell hajlongani

Előny, ha a jelentkezőnek már van betakarítási munkatapasztalata és minimális angoltudással is rendelkezik az utasítások megértéséhez. Óránként bruttó 9,82 eurót lehet keresni ezzel a munkával, és hetente 45-50 órát kell dolgozni a hét hat napján. Tekintve, hogy Hollandiáról és üvegházról van szó, jó eséllyel nem a földről, hanem a magasból kell begyűjteni az epret, ami lényegsen kellemesebb, mint hajlongani. A szállás helyben biztosított 2-3 ágyas szobákban, ennek költsége 49 euró/hét rezsivel együtt.

Ha 50 órás munkaidővel számolunk, akkor havonta 1964 eurót lehet keresni ezzel a munkával, ha ebből levonjuk a 196 eurónyi szállásdíjat, akkor 1768 euró maradhat meg tisztán, ami mai középárfolyamon számolva 556 920 forint. Két és fél hónap alatt tehát 1 392 300 forintot lehet összegyűjteni eperszedéssel, de ebből még az ennivalóra is költeni kell.  Ki-ki döntse el, megéri-e útnak indulni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu