2020. november 24. kedd Emma

Hírek - Agrárpénzek

Eperszedés havi 560 ezerért? - Irány Hollandia!

Egyre kevesebb itthon is a munkás, emiatt emelkednek az órabérek. A nyugat-európai színvonalat azonban még messze nem érjük el. Az olyan idénymunkák, mint a cseresznyeszedés vagy az eperszedés még mindig sok embert mozgat meg Európa keleti felében.
 
 

Egy kutatás szerint a magyarok 35 százaléka menne külföldre dolgozni, ugyanez a mutató a 20 év alatti fiataloknál 66 százalék.  Most a penzcentrum.hu egy rövidtávú hollandiai munkalehetőséget szúrt ki, ami alatt bruttó 1 millió 400 ezer forintot is megkereshet az idénymunkás: a hollandiai Altforst nevű apró település üvegházaiba keresnek eperszedőket március 20-tól május végéig. A toborzó hirdetés a Külföldi-állás blogon jelent meg.

A korszerű ültetvényeken már nem kell hajlongani

Előny, ha a jelentkezőnek már van betakarítási munkatapasztalata és minimális angoltudással is rendelkezik az utasítások megértéséhez. Óránként bruttó 9,82 eurót lehet keresni ezzel a munkával, és hetente 45-50 órát kell dolgozni a hét hat napján. Tekintve, hogy Hollandiáról és üvegházról van szó, jó eséllyel nem a földről, hanem a magasból kell begyűjteni az epret, ami lényegsen kellemesebb, mint hajlongani. A szállás helyben biztosított 2-3 ágyas szobákban, ennek költsége 49 euró/hét rezsivel együtt.

Ha 50 órás munkaidővel számolunk, akkor havonta 1964 eurót lehet keresni ezzel a munkával, ha ebből levonjuk a 196 eurónyi szállásdíjat, akkor 1768 euró maradhat meg tisztán, ami mai középárfolyamon számolva 556 920 forint. Két és fél hónap alatt tehát 1 392 300 forintot lehet összegyűjteni eperszedéssel, de ebből még az ennivalóra is költeni kell.  Ki-ki döntse el, megéri-e útnak indulni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu