2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Agrárpénzek

Eredményes egyeztetés a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Tej Terméktanács között

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács képviselői egyeztettek Simon Attila István jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárral az új földtörvény tervezet tejágazatot érintő rendelkezéseiről. Közlemény.
 
 

A Terméktanács üdvözölte, hogy a jövőben kiemelt figyelem illeti meg az állattartással foglalkozó gazdálkodókat. Ugyanakkor javaslatokat fogalmaztak meg a tejtermelés kiszámíthatóságát és a bizonytalansági tényezők csökkentését, illetve a takarmánytermő területek biztosítását szolgáló módosításokra. A megbeszélésen a felek álláspontja jelentősen közeledett.

Terméktanács számára megnyugtató a közeli hozzátartozók használatában álló földterületek összeszámításával kapcsolatos terméktanácsi javaslat minisztériumi fogadtatása.

A szervezet szerint biztató a takarmánytermő területek biztosításának szabályozására vonatkozó elképzelések előrehaladása. Utóbbi témában a részletek kidolgozása a jövőben folytatódik.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Terméktanácsnak jelezte, hogy a törvényjavaslat országgyűlési tárgyalásakor számos módosító javaslatot nyújtanak még be, melyek a Terméktanács által felvetett problémákat is kezelik majd.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu