2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Agrárpénzek

Esik tovább a magyar deviza

Délelőtt gyengülni kezdett a forint arra a hírre, hogy az MNB kész minden nem konvencionális eszközét használni az esetleges további lazítás során. A nap második felére tovább gyengült a forint, a jelek szerint meghallották a jegybanki üzenetet a befektetők. Közben a dollár még mindig botladozik az euró ellenében - írja a Portfolio.
 
 

Péntek délutánra 306,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,24 százalékkal magasabb a tegnapi árfolyamnál. A dollárral szemben 254-nél jár a magyar deviza, ami még mindig 0,1 százalékos forinterősödést jelent.

A reggeli további esés után kicsit megfordult a hangulat az euró-dollár árfolyam esetében. Mostanra 1,205 alá kapaszkodott vissza az amerikai deviza, így már "csak" 0,2 százalékos gyengülésben van tegnaphoz képest.

Ezzel párhuzamosan a dollár-forint jegyzés is visszakúszott 254 környékére, vagyis távolodunk a két és féléves forintcsúcstól.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, és a cseh korona is stagnált. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra szintén minimálisan erősödött, akárcsak a dél-afrikai rand.  

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu