2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Hírek - Agrárpénzek

Fejleszteni kell a gazdák számítástechnikai tudását

Az egyszerűsített foglalkoztatás bevezetésével duplájára nőtt az idényjellegű foglalkoztatottak száma a mezőgazdaságban. Fazekas Sándor elmondta, a gazdák már ügyfélkapun és telefonon is eleget tehetnek bejelentési kötelezettségüknek, támogatást igényelhetnek és uniós pályázatokra is jelentkezhetnek, ezért egyre fontosabbá válik, hogy megismerjék a számítástechnika vívmányait.
 
 

A Balatonfüreden tartott Infotér konferencián a vidékfejlesztési miniszter elmondta, idén januárban az Európai Bizottság internetes támadás miatt a szén-dioxid kvóták kereskedelmének felfüggesztésére kényszerült, amikor a cseh nemzeti regiszterből eltűnt 475 ezer európai uniós kibocsátási egység, és más nemzetekkel együtt összesen 30 millió euró értékű kvótát loptak el ismeretlenek.

A minisztérium a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalon (MVH) keresztül közel 600 milliárd forint támogatást juttat el évente a gazdákhoz, ezért különösen fontos, hogy a pénzekről pontosan el lehessen számolni.

Előrelépés, hogy szeptember vége óta új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer segíti a gazdálkodókat, amely lehetővé teszi, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. Az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer aktuális információkkal szolgál az MVH-hoz benyújtott kérelmek elbírálásáról, az egyes projektek állásáról, illetve a Hivatal által nyilvántartott regisztrációs adatokról.
Fazekas Sándor elmondta azt is, hogy a tárca az Európai Unió (EU) vidékfejlesztési programjának keretében felújítja a helyi művelődési házakat és korszerű Integrált Közösségi Szolgáltató Tereket (IKSZT) hoz létre, ahol azok a gazdák is hozzáférnek a szélessávú-internethez, akiknek anyagi vagy technikai okokból otthon még nincs internet-hozzáférése -  írja az Agromonitor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu