Fejleszteni kell a gazdák számítástechnikai tudását

agrarszektor.hu
Az egyszerűsített foglalkoztatás bevezetésével duplájára nőtt az idényjellegű foglalkoztatottak száma a mezőgazdaságban. Fazekas Sándor elmondta, a gazdák már ügyfélkapun és telefonon is eleget tehetnek bejelentési kötelezettségüknek, támogatást igényelhetnek és uniós pályázatokra is jelentkezhetnek, ezért egyre fontosabbá válik, hogy megismerjék a számítástechnika vívmányait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Balatonfüreden tartott Infotér konferencián a vidékfejlesztési miniszter elmondta, idén januárban az Európai Bizottság internetes támadás miatt a szén-dioxid kvóták kereskedelmének felfüggesztésére kényszerült, amikor a cseh nemzeti regiszterből eltűnt 475 ezer európai uniós kibocsátási egység, és más nemzetekkel együtt összesen 30 millió euró értékű kvótát loptak el ismeretlenek.

A minisztérium a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalon (MVH) keresztül közel 600 milliárd forint támogatást juttat el évente a gazdákhoz, ezért különösen fontos, hogy a pénzekről pontosan el lehessen számolni.

Előrelépés, hogy szeptember vége óta új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer segíti a gazdálkodókat, amely lehetővé teszi, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. Az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer aktuális információkkal szolgál az MVH-hoz benyújtott kérelmek elbírálásáról, az egyes projektek állásáról, illetve a Hivatal által nyilvántartott regisztrációs adatokról.
Fazekas Sándor elmondta azt is, hogy a tárca az Európai Unió (EU) vidékfejlesztési programjának keretében felújítja a helyi művelődési házakat és korszerű Integrált Közösségi Szolgáltató Tereket (IKSZT) hoz létre, ahol azok a gazdák is hozzáférnek a szélessávú-internethez, akiknek anyagi vagy technikai okokból otthon még nincs internet-hozzáférése -  írja az Agromonitor.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?