2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Agrárpénzek

Feldman: a precíziós gazdálkodás beépül a támogatási rendszerbe

Beépíti a precíziós technológiák használatát a támogatási rendszerbe a kormány, és a változtatások pár héten belül már az új agrárstratégiában is megjelenhetnek. A kormány egy digitális agrárakadémia felállítását is tervezi.
 
 

A mezőgazdaság versenyképességének növelése érdekében fontos, hogy a különböző agrárkutatási és oktatási intézményekben elérhető és létrejövő technológiai tudás megjelenjen a mindennapok szintjén a mezőgazdasági szereplőknél és az agrárvállalkozóknál is - hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ konferenciáján. Magyarország kelettel és nyugattal egyaránt versenyben van, mivel keletebbre a nagyméretű birtokstruktúra, nyugatabbra pedig a fejlettebb, precíziósabb technológiák használata élezi a mezőgazdasági versenyt - fogalmazott az államtitkár.

 

Feldman Zsolt

államtitkár

Agrárminisztérium

Jelenleg az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Felel az európai uniós közvetlen támogatások, piaci intézkedések és a nemzeti agrártámogatások rendszerének működtetéséért, a mezőgazdasági... Tovább »

 

Feldman Zsolt szerint fontos, hogy elérhetők legyenek azok a platformok, amelyekkel a precíziós tudás elsajátítható, ezért a kormány a technológiák használatát beépíti a támogatási rendszerbe, illetve a pár héten belül a kormány elé kerülő új agrárstratégiába. A kormány emellett támogatja egy digitális agrárakadémia felállítását is.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Mivel újabb ipari forradalom közepén vagyunk, az Ipar 4.0-ban a digitalizációnak be kell épülnie a termelés mindennapi folyamataiba, mert az egységes információkkal sokat spórolhatunk - mondta Borovics Attila, a NAIK főigazgató-helyettese. A növények táplálék-utánpótlásánál például a kelleténél jóval többet költenek a magyar gazdák, illetve a talajt is jobban igénybe veszik, de ha a termelők akár mobiltelefonon értesülhetnének az ezzel kapcsolatos egységes információkról, és azokat értelmezni is tudnák, akkor sokkal versenyképesebb is lehetne a magyar termelés -állapította meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu