Fontos határidő közeleg: ezt rengeteg gazdának el kell intéznie május 16-ig

Fontos határidő közeleg: ezt rengeteg gazdának el kell intéznie május 16-ig

agrarszektor.hu
Közeleg az egységes kérelem benyújtásának idei elsődleges határideje: 2022. május 16. Aki ezt követően, azaz május 17-e és június 9-e között nyújtja be kérelmét a Magyar Államkincstárhoz, annak már munkanaponként 1 százalékkal csökkenni fog az elfogadott támogatási összege.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar gazdáknak 2022. május 16-ig van lehetőségük szankciómentesen benyújtaniuk az egységes kérelmet. Ezen túl 2022. május 17-e és június 9-e között is be lehet nyújtani a kérelmeket, azonban ekkor már csak a munkanaponkénti 1%-os késési szankció alkalmazása mellett, azaz ennyivel csökken naponta a támogatási összeg - olvasható a Nemzet Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A május 16-ig benyújtott kérelmeken támogatás-csökkentés nélkül május 31-én éjfélig lehet módosítani.

Az Agrárkamara arra hívta fel a gazdák figyelmét, hogy az egységes kérelem keretén belül lehetőség van állatlétszám alapú közvetlen, valamint vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatási kérelmek benyújtására is. A közvetlen állatlétszám alapú támogatások esetén azonban az 1%-os munkanaponkénti csökkentés május 17-től kérelemszinten levonásra kerül!

2022. június 1-je és június 9-e között a módosítás az érintett tételre járó támogatási összeg munkanaponkénti 1%-os csökkentésével jár. 2022. június 10-től sem a már beadott kérelmek módosításra, sem pedig új kérelem, új jogcímen történő igénylés benyújtására nincs lehetőség. Amennyiben a jelen tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?