2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Agrárpénzek

Hazánk lakosságának 26,5%-a minőségi éhezőnek számít

Vajda László, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, az Élelmezési Világnap miatti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hazánkban az emberek közel 27% nem tud legalább két naponta húst fogyasztani, ezért úgynevezett minőségi éhezőnek számít.
 
 

Ez jóval magasabb, mint az Európai Unió átlaga, mely 9 és fél százalékra tehető, és bárhazánkban fokozatosan csökken, mégis meghaladja a többi visegrádi ország értékeit is.

A főosztályvezető elmondta, hogy az EU általi éves 3,5-4 milliárd forint, éhezést csökkenteni hivatott támogatásból olyan élelmiszereket vásárolnak, melyekhez intervenciós készletekből vett termékek szolgálnak alapanyagul. Ezeket segélyszervezeteken keresztül juttatják a rászorulókhoz.

Tavaly közel egymilliárd forint értékben, mintegy 3425 tonna élelmiszert juttatott el mintegy 420 ezer rászorulónak az Élelmiszerbank Egyesület, hozzávetőleg 450 hazai segélyszervezet közbenjárásával – tudta meg az MTI, Molnár Antaltól, az egyesület alelnökétől. Hozzátette, hogy az idei évtől 20 százalékos emelkedést vár, a szétosztandó élelmiszerek mennyiségében, mellyel ennek értéke is hasonló mód nőni fog, várhatóan 1,2 milliárd forintra.

Az ENSZ Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Szervezetének, a FAO-nak európai és közép-ázsiai regionális képviselője, Fernanda Guerrieri elmondta, hogy ma a világban közel 1 milliárd ember éhezik, ám a világ vezetőinek elhatározásában az éhezők számának felére csökkentése szerepel 2015-ig.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!