Így segíti a balkáni régió fejlődését Magyarország

agrarszektor.hu
A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (RRD SWG) minden évben magas szintű ülést tart a régió országainak tárcavezetőivel. Az idei ülésre november 12-én került sor a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, Pristinában, ahol az Agrárminisztériumot Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A találkozón a munkacsoport tagjai áttekintették a mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő regionális kooperáció és a térségbeli reformok helyzetét - írja közleményében az Agrárminisztérium. Kis Miklós beszédében kiemelte, hogy Magyarország elkötelezett a balkáni régió fejlődése mellett, ezt bizonyítja, hogy hazánk a térségben aktívan vesz részt a különböző fejlesztési tevékenységekben. Az intézményfejlesztési és az élelmezésbiztonság fejlesztésére irányuló együttműködési projektek lebonyolításában is közreműködünk, és a térségből érkező egyetemi hallgatók magyarországi képzéseinek biztosítására ösztöndíjakat nyújtunk.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

Az agrártárca államtitkára hangsúlyozta a helyi közösségek által kezdeményezett fejlesztések fontosságát, amelyek nagy szerepet játszanak a vidéki közösségek életképességének javításában. A magyar kormány célja, hogy elősegítse a vidéki munkahelyek megtartását és új munkahelyek létesítését, hozzájárulva ezzel a biztonságos életkörülmények kialakításához és a lakosság helyben tartásához. Kiemelte, hogy az alulról jövő kezdeményezések jó példája a LEADER támogatások felhasználása, amelynek célja elsősorban a helyi mikrovállalkozások segítése és a vidéki önkormányzatok helyi fejlesztése.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03