Itt a bejelentés: újabb céggel bővülhet a Mészáros Csoporhoz tartozó Talentis Agro

Itt a bejelentés: újabb céggel bővülhet a Mészáros Csoporhoz tartozó Talentis Agro

agrarszektor.hu
A Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. visszavonhatatlan vételi ajánlatot tett a Szarvasi Agrár Zrt.-t és más leányvállalatokat is magába foglaló Szarvasi Agro Zrt. megvásárlására. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően a széleskörű mezőgazdasági termelőtevékenységet, élelmiszeripari feldolgozást, mezőgazdasági szolgáltatást és integrációs feladatokat is ellátó vállalattal a Talentis Agro Holding portfóliója további, stratégiai értékű elemekkel bővül.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az akvizíció szempontjából kulcsfontosságú Szarvasi Agrár Zrt. több mint 2600 hektáros birtoktesten folytat növénytermesztést, ebből 1075 ha-on biogazdálkodást végez - írja közleményében a Talentis Agro. Emellett főbb tevékenységei közé tartozik 800 darabos állományának köszönhetően a tejhasznú szarvasmarhatartás, a rizs- és szemestermény feldolgozás, malomipari tevékenység, a tejfeldolgozás és sajtkészítés. A teljes szántóterület több mint 70 %-án öntözéses gazdálkodást folytat. A társaság a megtermelt áruit jelenleg főként hazai piacokon értékesíti, de a különböző szemes termények és trill termékek vonatkozásában, exportra történő kikészítéssel (tisztítás, csomagolás) az EU piacain is megjelenik, eleget téve a szigorú minőségi követelményeknek és elvárásoknak.

A Talentis Agro Zrt. egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, amely három fő stratégiai ágazatban fejleszt leginkább: növénytermesztés, tejelő szarvasmarha és árutojás termelés. Növénytermesztésük már jelenleg is megfelel a stratégiai kritériumoknak, a tejtermelésben pedig 6700 tehenükkel már most is piacvezetőknek számítanak. A három fő stratégiai irány mellett a holdingban megtalálható a malomipar, a pékség, a gyümölcsös is. A 70 éves múlttal rendelkező Szarvasi Agrár Zrt. akvizíciójának sikeres zárultával a Talentis Agro gazdálkodásba bevont földterületeinek nagysága meghaladja majd a 45 ezer hektárt, amelyből több mint 34 ezer hektár szántó, a holdingba tartozó vállalatainak száma 39-ra, a cégcsoportban foglalkoztatott munkavállalók száma pedig 1150-re nő.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A felvásárlásról szólva Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója kifejtette:

 Társaságaink 2018-as holdingba szervezése óta világos stratégia mentén szervezzük felvásárlásainkat, a mostani bejelentéssel is stratégiai fejlesztéseinket kívánjuk tovább erősíteni. Szeretnék emlékeztetni, 2019 őszén több mint 1 milliárdos sajtüzemet adtak át a Szarvasi Agrár Zrt. örménykúti telephelyén, ahol elsősorban prémium kategóriás, GMO mentes félkemény és kemény sajtot gyártanak. Tejtermelésben már most is piacvezetők vagyunk, az akvizícióval a magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozás felé tettünk egy lépést

- fogalmazott a vezérigazgató.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?