Kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak a sertéstartók és a gyümölcstermelők

agrarszektor.hu
Az Agrár Széchenyi Kártya keretében nyújtott mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 37/2018. (XII. 10.) AM rendelet alapján a fás szárú növénykultúrák (alma, kajszibarack, meggy, őszibarack, borszőlő, csemegeszőlő stb.) termesztésével, illetve a sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdálkodók részesülnek kiemelt támogatásban 2019. január 1. és 2019. december 31. között.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fás szárú növénykultúrák esetében alapvetően a kedvező időjárás miatt jelentkezett rekordtermés következtében fellépő piaci árcsökkenés, amely a konkurens európai országok kiemelkedő termésmennyiségével is párosult, míg a sertéstenyésztés esetében a 2016-2017-es kedvezőtlen piaci helyzetből adódó jövedelemkiesés elhúzódó hatása, valamint az afrikai sertéspestis miatt bekövetkező exportpiacvesztés indokolja a kiemelt támogatást.


A támogatás formája 100%-os mértékű kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás a hitel teljes futamidejére, valamint a hitel felvételével, fenntartásával kapcsolatos (meghatározott) költségekre vonatkozó 100%-os költségtámogatás.

A kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás fás szárú gyümölcsök esetében hektáronként legfeljebb 1 millió forint összegű, sertéstartók esetében állategységenként legfeljebb 500 000 forint összegű hitelkerethez vehető igénybe. A kamat-, kezességidíj- és kezelésiköltség-támogatás a hiteligény benyújtásával automatikusan igénylésre kerül, míg az egyéb költségekre vonatkozó támogatásigényléséhez a vállalkozásnak minden év januárjában vagy júliusában támogatási kérelmet kell benyújtania a Kincstárhoz. A hitel futamideje 1-3 év, összege pedig 500 000-100 000 000 Ft között lehet. A támogatás mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősül.

(Forrás: AM Sajtóiroda)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?