2019. augusztus 17. szombat Jácint

Hírek - Agrárpénzek

Kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak a sertéstartók és a gyümölcstermelők

Az Agrár Széchenyi Kártya keretében nyújtott mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 37/2018. (XII. 10.) AM rendelet alapján a fás szárú növénykultúrák (alma, kajszibarack, meggy, őszibarack, borszőlő, csemegeszőlő stb.) termesztésével, illetve a sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdálkodók részesülnek kiemelt támogatásban 2019. január 1. és 2019. december 31. között.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A fás szárú növénykultúrák esetében alapvetően a kedvező időjárás miatt jelentkezett rekordtermés következtében fellépő piaci árcsökkenés, amely a konkurens európai országok kiemelkedő termésmennyiségével is párosult, míg a sertéstenyésztés esetében a 2016-2017-es kedvezőtlen piaci helyzetből adódó jövedelemkiesés elhúzódó hatása, valamint az afrikai sertéspestis miatt bekövetkező exportpiacvesztés indokolja a kiemelt támogatást.


A támogatás formája 100%-os mértékű kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás a hitel teljes futamidejére, valamint a hitel felvételével, fenntartásával kapcsolatos (meghatározott) költségekre vonatkozó 100%-os költségtámogatás.

A kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás fás szárú gyümölcsök esetében hektáronként legfeljebb 1 millió forint összegű, sertéstartók esetében állategységenként legfeljebb 500 000 forint összegű hitelkerethez vehető igénybe. A kamat-, kezességidíj- és kezelésiköltség-támogatás a hiteligény benyújtásával automatikusan igénylésre kerül, míg az egyéb költségekre vonatkozó támogatásigényléséhez a vállalkozásnak minden év januárjában vagy júliusában támogatási kérelmet kell benyújtania a Kincstárhoz. A hitel futamideje 1-3 év, összege pedig 500 000-100 000 000 Ft között lehet. A támogatás mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősül.

(Forrás: AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu