2022. május 29. vasárnap Magdolna

Hírek - Agrárpénzek

Kapaszkodik az euró Draghi beszéde alatt

Kedden az MNB kamatdöntése sem hozott érdemi mozgást a forint piacán, a szakértők szerint talán szeptemberben szólalhat fel a jegybank a túl erős deviza ellen. Közben a nemzetközi devizapiacon ma indul be igazán a hét, ugyanis jönnek a jegybanki nyilatkozatok, melyek érdemben befolyásolhatják az euró-dollár árfolyamot - írja a Portfolio.
 
 

 

Nem beszélt érdemben a monetáris politika jövőbeli alakulásáról Mario Draghi. Az EKB elnöke inkább történelmi távlatokban elemezte a folyamatokat, utalást sem tett a következő időszakra. Ennek ellenére az euró 0,1 százalékos erősödésbe váltott a korábbi gyengülésből a dollárral szemben. A szakértők egy része most arra számít, hogy Draghi péntekre tartogatja a puskaporát, akkor néhány órán belül beszél majd az EKB és a Fed elnöke Jackson Hole-ban. 

Szerda reggel 303,1 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap abban lehetett bízni, hogy majd az MNB lépése elmozdítja valamerre az árfolyamot, azonban a jelek szerint a magyar jegybank még legalább egy hónapig kivár. A forint a dollárral szemben 257,73-nál járt, míg a svájci frank 266,28 forintba került.

 

Ma indul a jegybanki tűzijáték

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult a kora reggeli órákban, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel alig mozdult. A török líra azonban 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén 0,1 százalékos minimális gyengüléssel kezdett.  

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben