2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Agrárpénzek

Kiderült: milliárdokat pumpált agrárcégeibe Csányi

Csányi Sándor a napokban hétmilliárd forinttal emelte meg a közvetett tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéjét. A lépésre valószínűleg azért volt szükség, mert Csányi Attila, a cégcsoport vezérigazgatója már bejelentette, hogy csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást terveznek tíz éven belül.
 
 

Hétmilliárd forinttal emelte meg a Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéjét Csányi Sándor a napokban  – írja az mfor.hu-ra hivatkozva a HVG. Az üzletember agrárvállalkozásait összefogó cégcsoport - Pick Szeged Zrt., Bóly Zrt., Dalmand Zrt., Agroprodukt Zrt., Fiorács Kft., Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Csányi Pincészet Zrt., Sole-Mizo Zrt. – jegyzett tőkéje így már 72,3 milliárd forint lett.

A lépés annyiban nem meglepő, hogy tavaly májusban Csányi Attila, a cégcsoport vezérigazgatója már bejelentette, hogy csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást terveznek tíz éven belül. Ennek megfelelően most azt mondták, hogy a tőkeemelés a Bonafarm Csoport tagjainál folyamatosan zajló fejlesztési beruházások részbeni finanszírozására szolgál.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu