Kis és nagy hullámok az euró-dollár árfolyamban

agrarszektor.hu
Csütörtök reggelre érdemben gyengült a dollár az euróval szemben, így nem sokáig láthattunk 1,14 körüli szinteket. Közben a forint kora reggel még stagnálással kezdett, majd gyengülésbe váltott - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

A reggeli órákban gyengülésnek indult a forint is, 307,4 környékére emelkedett az euró jegyzése. A dollárral szemben 268,76-nál járt a magyar deviza. 

A régióban a forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült még az egyébként vergődő dollárral szemben is, a török líra szintén nem tudott javítani, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékkal erősödött az amerikai deviza ellenében.  

Már egy hete hullámzik az euró-dollár árfolyama az 1,14-1,15-ös sávban, szinte félnaponta fordítva az irányon. Meglehet, azzal, hogy tegnap nagyon közel járt a sáv felső széléhez, az euró letudta a az erősödési körét, és lefelé veszi az irányt. Legalábbis ma délelőtt 1,14 alá nézett az euró, a hetes grafikonból kirajzolódó két és fél éves minta alapján pedig akár ez egy hosszabb folyamat kezdete is lehet. Persze sok múlik az EKB és Fed monetáris politikájának megítélésén, ami kényes egyensúlyt jelent, hiszen az elmúlt hetekben mindkét nagy jegybank elnöke hűteni igyekezett a gyors és erős monetáris szigorral kapcsolatos várakozásokat.

A címlapkép forrása: Kim-Jae Hwan/AFP

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?