2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Agrárpénzek

Kis és nagy hullámok az euró-dollár árfolyamban

Csütörtök reggelre érdemben gyengült a dollár az euróval szemben, így nem sokáig láthattunk 1,14 körüli szinteket. Közben a forint kora reggel még stagnálással kezdett, majd gyengülésbe váltott - írja a Portfolio.
 
 

 

A reggeli órákban gyengülésnek indult a forint is, 307,4 környékére emelkedett az euró jegyzése. A dollárral szemben 268,76-nál járt a magyar deviza. 

A régióban a forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült még az egyébként vergődő dollárral szemben is, a török líra szintén nem tudott javítani, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékkal erősödött az amerikai deviza ellenében.  

Már egy hete hullámzik az euró-dollár árfolyama az 1,14-1,15-ös sávban, szinte félnaponta fordítva az irányon. Meglehet, azzal, hogy tegnap nagyon közel járt a sáv felső széléhez, az euró letudta a az erősödési körét, és lefelé veszi az irányt. Legalábbis ma délelőtt 1,14 alá nézett az euró, a hetes grafikonból kirajzolódó két és fél éves minta alapján pedig akár ez egy hosszabb folyamat kezdete is lehet. Persze sok múlik az EKB és Fed monetáris politikájának megítélésén, ami kényes egyensúlyt jelent, hiszen az elmúlt hetekben mindkét nagy jegybank elnöke hűteni igyekezett a gyors és erős monetáris szigorral kapcsolatos várakozásokat.

A címlapkép forrása: Kim-Jae Hwan/AFP

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu