Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

agrarszektor.hu
A jelenlegi járványügyi helyzetben nehéz jóslatokba bocsátkozni, de a házigazda és a szervezők bíznak abban, hogy szeptemberben megtarthatják a 33. Bábolnai Gazdanapokat. A "gazda találkozó" szervezése nagy erőkkel zajlik, hogy 2020. szeptember 10-12. között ismét megtarthassák az eseményt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A három évtizedes múltra visszatekintő rendezvény gazdája, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, szervezője pedig a Magyar Mezőgazdaság Kft. - írja közleményében a Magyar Mezőgazdaság Kft. Reményeik szerint a koronavírus okozta jelentős gondok enyhülni kezdenek majd, és bíznak abban, hogy szeptember 10-12. között meg tudják majd tartani a 33. Bábolnai Gazdanapokat. Természetesen a Bábolnai Gazdanapok rendezőjének és szervezőjének is az emberek biztonsága és egészsége a legfontosabb, amelynek érdekében mindent meg is tesznek majd.

A 33. Bábolnai Gazdanapok szakmai programjai között ebben az évben először lesz kukorica fajtabemutató, amelyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát. A cégek 3-4 legújabb és legígéretesebb hibridjükkel mutatkoznak be a kísérleti parcellákon. Megtörtént az első lépés, április végével elvetették a kukoricahibrideket a 33 fajtabemutató parcellán.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság Kft. 

Hazánkban először 1977-ben a bábolnai kiállításon rendeztek mozgógép bemutatót. Azóta is a rendezvény kiemelkedő szakmai eseménye, amire ebben az évben eddig 7 cég jelezte a részvételét, de ez a szám folyamatosan bővülhet. Idén is lesz "Talajszelvény", ahol a talajművelő eszközök munkáját "szemmagasságból" láthatják az érdeklődők, így mód és lehetőség van több talajművelő eszköz összehasonlítására.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03