2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

A jelenlegi járványügyi helyzetben nehéz jóslatokba bocsátkozni, de a házigazda és a szervezők bíznak abban, hogy szeptemberben megtarthatják a 33. Bábolnai Gazdanapokat. A „gazda találkozó” szervezése nagy erőkkel zajlik, hogy 2020. szeptember 10-12. között ismét megtarthassák az eseményt.
 
 

A három évtizedes múltra visszatekintő rendezvény gazdája, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, szervezője pedig a Magyar Mezőgazdaság Kft. - írja közleményében a Magyar Mezőgazdaság Kft. Reményeik szerint a koronavírus okozta jelentős gondok enyhülni kezdenek majd, és bíznak abban, hogy szeptember 10-12. között meg tudják majd tartani a 33. Bábolnai Gazdanapokat. Természetesen a Bábolnai Gazdanapok rendezőjének és szervezőjének is az emberek biztonsága és egészsége a legfontosabb, amelynek érdekében mindent meg is tesznek majd.

A 33. Bábolnai Gazdanapok szakmai programjai között ebben az évben először lesz kukorica fajtabemutató, amelyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát. A cégek 3-4 legújabb és legígéretesebb hibridjükkel mutatkoznak be a kísérleti parcellákon. Megtörtént az első lépés, április végével elvetették a kukoricahibrideket a 33 fajtabemutató parcellán.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság Kft. 

Hazánkban először 1977-ben a bábolnai kiállításon rendeztek mozgógép bemutatót. Azóta is a rendezvény kiemelkedő szakmai eseménye, amire ebben az évben eddig 7 cég jelezte a részvételét, de ez a szám folyamatosan bővülhet. Idén is lesz "Talajszelvény", ahol a talajművelő eszközök munkáját „szemmagasságból” láthatják az érdeklődők, így mód és lehetőség van több talajművelő eszköz összehasonlítására.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben