2021. július 25. vasárnap Kristóf, Jakab

Hírek - Agrárpénzek

Közel öthavi mélyponton a forint

Tovább veszít értékéből a forint. Az euróval szembeni árfolyam szerda délelőtt már a 312-es szintet közelítette - írja a Portfolio.
 
 

A forint legutóbb május közepén volt ennyire gyenge az euró ellenében.

Az utóbbi napok megint a dollár erősödéséről szóltak a devizapiacon, így az amerikai fizetőeszköz már az 1,18-as árfolyamtól is egyre jobban eltávolodik. Közben a forint piacán elromlott a hangulat, ami részben ezzel a nemzetközi fejleménnyel függhet össze, hiszen korábban az euró szárnyalásának egyik nagy nyertese volt a magyar deviza.

Az utóbbi napokban nagyjából a dollár erősödésével párhuzamosan kapcsolt esésbe a forint, ezért a dollár-forint árfolyam jobban mutatja az utóbbi napok mozgását. A dollár árfolyama tegnap 265 közelében is volt, de most is 264,6 körül jár. Ez egy hét alatt majdnem két százalékos forintgyengülést jelent, az utóbbi egy hónapban pedig 3,7 százalékkal került feljebb a jegyzés.

Megállíthatatlan a dollár, botladozik a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a fejlődő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal gyengült, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékkal gyengült.

Közben a dollár az euróval szemben is tovább erősödik, és újabb 0,2 százalékkal 1,177-ig került lejjebb az euró-dollár árfolyam. Így az utóbbi egy hétben egy százalékkal erősödött a dollár, szeptember eleje óta pedig 1,2 százalékos volt a felértékelődés. Közben a japán jen 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a svájci frank 0,2 százalékot veszített az euróval szemben.

Megállíthatatlan a dollár, botladozik a forint

Ma délután Amerikából érkezik csak érdemi makroadat, a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományát közlik. Ezt követően pedig magyar idő szerint este a Fed döntéshozóinak nyilatkozataira figyel majd a piac.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu