2021. július 23. péntek Lenke

Hírek - Agrárpénzek

Közeleg a határidő! Pár nap maradt az állatjóléti támogatások igénylésére

Már csak pár napja maradt a baromfi-tenyésztőknek az állatjóléti támogatás igénylésére. Június 30-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az étkezési tojást termelő tyúkállományok, illetve tenyészbaromfi fajok 2019/2020-as állatjóléti támogatására.
 
 
Mivel a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a támogatási kérelmeket legkésőbb július 1-én még postára lehet adni - írta a Baromfi Termék Tanács (BTT) honlapja. Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatását azok az ügyfelek igényelhetik, akik megfelelnek a 38/2016. (VI. 6.) FM rendeletben meghatározott feltételeknek – közölte a Magyar Államkincstár (MÁK). A támogatási jogosultság alapját képező állatlétszám 2019/2020-as tárgyévi jóváhagyásához a támogatási kérelmeket a MÁK honlapján közzétett nyomtatványokon kell benyújtani június 30-ig a kincstár piaci és nemzeti támogatások főosztályához az előírt mellékletek csatolásával.

A szükséges nyomtatványok megtalálhatók a kincstár honlapján. Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a támogatási kérelem nyomtatványt abban az esetben is be kell nyújtani legkésőbb július 1-ig – hívja fel a figyelmet a MÁK. A hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, de a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket a kincstárnak a hatályos jogszabályi előírások alapján el kell utasítania. A 2019/2020-as támogatási évben csak az a gazdálkodó jogosult kifizetés igénybevételére – a tárgyévet követő évben benyújtott kifizetési kérelem alapján –, aki rendelkezik jóváhagyott vagy részben jóváhagyott támogatási kérelemmel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu