Külföldön is tarol a hazai kajszi

agrarszektor.hu
30 százalékkal nőtt a kajszibaracktermés a tavalyihoz képest, így körülbelül 50ezer tonna az idei termés az országban. Ezalatt Európa többi részére a csökkenés volt jellemző, ezért igen kedvező exportra lehet számítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szabó József, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács csonthéjas bizottságának elnöke elmondta, évről-évre jelentősen javul a kajsziültetvények technológiai színvonala, és nő a termőterület (4700-5300 hektár között mozog.) Hozzátette, hogy a leszüretelt gyümölcsök mintegy 70 százalékát az iparban, a többit pedig frissen használják fel, az exportált barackokat pedig szintén leginkább az iparban hasznosítják.

Jó hír továbbá, hogy kint már 1-3euró között mozog a kilónkénti ár.

Magyarországon az elmúlt években drasztikusan lecsökkent a gyümölcsléfogyasztás, mely a termékdíj bevezetésének és az emelkedő áraknak is köszönhető, de szintén kevésbé jellemző a barack konzervipari és légyártási célú felhasználása.

Mindezek ellenére az emelkedő színvonalú pálinkagyártás miatt a kereslet szinten tartható, a minőségi magyar gyümölcs pedig kelendő - írja az Agroline.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?