Lázár János kirúgja azt, aki Mezőhegyesen kisvasútról álmodik

agrarszektor.hu
Elgurult a menedzsment gyógyszere - kommentálta Lázár János az index.hu-nak azt, hogy az általa felügyelt mezőhegyesi ménesbirtokon közbeszerzést írtak ki wellness-központ, golfpálya és kisvasút építésére. Ő nem tudott a dologról, és kezdeményezi pár vezető felmentését. A pályázatot sietve visszavonták.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Elgurult a menedzsment gyógyszere, ennek személyi következményei lesznek" - mondta Lázár János, amikor kiderült számára, hogy a rábízott Mezőhegyesi Ménesbirtok a tudta nélkül sok százmilliós közbeszerzési pályázatot írt ki a gazdaság küldetéséhez nem kapcsolódó tevékenységek megtervezésére, amelyek megvalósítása több milliárd forintos tétel.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az alábbiak voltak tervben:

  • termálvizes fürdő "gyógyászati elemekkel";
  • 4-csillagos 90 szobás szálló, étkeztetéssel;
  • új prémium lovarda, lelátóval, VIP páhollyal;
  • verseny-kézilabdapálya, két kosárpálya, két squashpálya, falmászási és vívási lehetőség, edzőterem, fitneszterem;
  • két meglévő műemlék épület közé egy kortárs, kétszintes üveg konferencia és rendezvényterem, 250 fő befogadására, pincében wellness és fitness-lehetőséggel;
  • 18 szakaszból álló golfpálya-rendszer, homokcsapdával, vízakadállyal, klubépülettel, kiszolgáló létesítményekkel;
  • az egykori keskeny nyomközű vasút helyreállítása, hozzá kapcsolódóan megállók létesítése, egykori megállók felújítása, tematikus bővítése.
Farkas Sándor, Lázár János és a Ménesbirtok vezérigazgatója, Pap István Tibor (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Lázár Jánost 2018 szeptemberében jelölték ki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosává, mivel a korábbi koordinátort, Farkas Sándort miniszterhelyettesé nevezték ki az agrártárcánál. Lázár, aki korábban éveken át a Miniszterelnökséget vezette és az uniós agrárpénzek felett is rendelkezett, 2014-ben egy időre mellékvágányra került - a hírek szerint éppen az oligarchákat és a közpénzkezelés gyakorlatát bíráló megjegyzései miatt. Most elmondása szerint a tudta nélkül írta ki az általa felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a pályázatot, ami nemcsak forrásigénye miatt, hanem a kitűzött beruházások jellege miatt is felháborította.

Lázár János azonnali hatállyal elrendelte, hogy a tangazdaság vonja vissza ezt a közbeszerzést, ami meg is történt. A politikus azzal is fenyegetőzött, hogy több vezető felmentését is kezdeményezi, utóbbiról egyelőre nincs hír.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?