Mégsem bénul meg a hazai földpiac - Döntött a kamara

agrarszektor.hu
Módosította alapszabályát a NAK: a megyei elnökségek veszik át a helyi földbizottsági feladatokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Szent István Egyetem aulájában 228 küldött regisztrált, így a részvételi arány meghaladta a kétharmadot. Győrffy Balázs elnök kijelentette, hogy a köztestületnek 2014-ben is meg kell felelnie a folyamatosan növekvő kihívásoknak, a felelősség, a tudás és határozottság szellemében.

A küldöttgyűlés először az alapszabály módosításáról szavazott, és egyhangúan elfogadta a tagdíjfizetéssel kapcsolatos változtatásokat. Ennek értelmében a kamarai tagdíj 2014-ben nem változik, marad a 11 tagdíjfizetési osztály és a sávosan növekvő, 2000 forinttól egymillió forintig terjedő tagdíj, de a regisztrált termelő szervezetek a tagjaiktól felvásárolt termés nettó árbevételét a tagdíj alapjából levonhatják. A tagdíjbevallás elektronikusan történik, erről a kamarai tagok postai úton értesítést kapnak. A 2013-as időszakra érvényes bevallás hibás elkészítése miatt nincs szankció, de ettől az évtől kezdve már automatikusan regisztrálja a rendszer az esetleges büntetést. Az ellenőrzés az adóhivataltól kapott adatok alapján történik.

Az alapszabály módosításával vált lehetővé, hogy a megfelelő végrehajtási rendelet elkészültéig a helyi földbizottsági feladatokat a NAK megyei elnökségei veszik át. Döntéseiket minden esetben a Területi Agrárgazdasági Bizottságok (TAB) vezetőségének véleménye alapján hozzák. A feladatok ellátása érdekében a TAB feladatai is részletezésre kerültek a módosított alapszabályban.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara küldöttgyűlése elfogadta új Üzleti Etikai Szabályzatát. Ez a magyar viszonyokat szem előtt tartó és az uniós normákkal is harmonizáló kódex rögzíti, hogy ami jogszerűtlen egyben etikátlan is, illetve hogy a megkötött szerződéseket teljesíteni kell. A Kamara tagjától elvárható, hogy csak olyan feladat teljesítésére vállaljon kötelezettséget, amelyre képes, és a piac illegális szereplőivel ne szerződjön.
A NAK közgyűlése végül lezárta a 2013-as üzleti évet és elfogadta a 2014-es költségvetést. Az idei pénzügyi tervezésnél a falugazdász-hálózat feladatainak ellátására szolgáló források bővítése, illetve az informatikai fejlesztés kap hangsúlyt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?