2021. május 11. kedd Ferenc

Hírek - Agrárpénzek

Mészáros Lőrinc már dollármilliárdos: felkerült a Forbes-listára

1 milliárd dolláros vagyonával Mészáros Lőrinc a világ 2057. leggazdagabb embere az amerikai Forbes frissen publikált listája alapján - adta hírül az index.hu. A mezőgazdasági érdekeltségeiről is jól ismert, felcsúti vállalkozó először került fel az üzleti lap milliárdosokat összefoglaló listájára. Őt a magyarok közül egyedül Csányi Sándor OTP-vezér és Bonafarm-tulajdonos előzi meg 1,1 milliárd dolláros vagyonával, ami a 1941. helyre kvalifikálta idén.
 
 

Mészáros Lőrincről a lap azt jegyzi meg, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. fontos szereplővé lépett elő a magyar építőiparban az állami közbeszerzéseken elért sikereinek köszönhetően. Az agrárszektor.hu elsősorban az üzletember mezőgazdasági beruházásait követi nyomon, legutóbb a visontai gabonafeldolgozó átadó ünnepségén jártunk. Az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonában álló gyár 33 milliárd forintból épült fel.

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor a Viresol gabonafeldolgozó ünnepélyes indításakor (Forrás: agrárszektor.hu)

A Forbes magyar kiadásának tavaly év végén publikált listáján Mészáros egy év alatt a lista nyolcadik helyéről kerül az első helyre,  3813 milliárd forintos vagyonával megelőzte az utóbbi években rendre első helyen végző Csányi Sándort, aki 294,3 milliárd forintos vagyonát 317,2 milliárd forintra növelte. Az amerikai lapverzió ezt vagy nem követte, vagy másképp értékelte.

A világ leggazdagabb embereinek legfrissebb listáját idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti - összegez az index.hu. Jeff Bezos vagyonának értékét 131 milliárd dollárra becsüli a magazin a pillanatnyi részvényárfolyamok alapján, ami azt jelenti, hogy 12 hónap alatt csaknem 20 milliárd dollárral lett gazdagabb, ugyanis tavaly 112 milliárd dollárra becsülték a vagyonát. A tavalyelőtt még listavezető Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója idén is második helyen végzett, vagyona 6,5 milliárd dollárral nőtt a tavalyi 90 milliárdhoz képest. A harmadik helyen idén is Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője végzett 82,5 milliárd dolláros vagyonnal. A Forbes megjegyzi, hogy 2019-ben a dollármilliárdosok száma és teljes vagyona is csökkent, amire erre az évtizedben eddig csak egyszer volt példa.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu