2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Agrárpénzek

Mostantól bármelyik gazda csatlakozhat a magyar agráriumot segítő, új rendszerhez

A múlt héten ellenszavazat nélkül elfogadták az Országgyűlésben a magyar gazdáknak segítséget nyújtó krízisbiztosítási rendszert. Így mostantól valamennyi termelő számára elérhető az új rendszer, amelyhez egyébként önkéntes alapon lehet csatlakozni.
 
 

Ellenszavazat nélkül elfogadták a gazdáknak segítséget nyújtó krízisbiztonsági rendszert a múlt héten az Országgyűlésben - írja a Világgazdaság. Nagy István agrárminiszter a Magyar Hírlapnak elmondta, a termelők nem csupán az időjárási, hanem egyéb kockázataikat is kezelhetik a krízisbiztosítási rendszerhez csatlakozva. A gazdák önkéntes alapon csatlakozhatnak a krízisbiztosítási rendszerhez.

A rendszer abban az esetben téríti meg a mezőgazdaságból élők kieső jövedelmének legfeljebb hetven százalékát, ha jövedelem több mint harminc százalékkal csökkent az előző három év átlagához képest. A miniszter elmondta, hogy az új rendszer a jövedelemcsökkenés részbeni kompenzálása mellett bármelyik ágazatban előforduló állat- és növénybetegségekből, piaci árak csökkenéséből, piacvesztésből, árfolyamváltozásból, vagy a termelés során felmerülő rendkívüli költségnövekedésből adódó jövedelemcsökkenés mérséklésére is képes.

A krízisbiztosítási rendszer valamennyi mezőgazdasági tevékenységet folytató termelő számára elérhető, függetlenül attól, hogy melyik ágazatban, mekkora üzemmérettel gazdálkodik. A termelők egy külön erre a célra kialakított elektronikus felületen keresztül tehetik meg csatlakozási nyilatkozatukat.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu