2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Agrárpénzek

Mostantól így lehet örökölni a vidékfejlesztési támogatásokat

Kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a Miniszterelnökség az általa felügyelt vidékfejlesztési támogatások örökölhetőségére. Ha az örökös maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek, a támogatást igénylő halálakor kiadhatóvá válik számára is a támogatói okirat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az új eljárási szabályokkal nagyobb eséllyel valósulhatnak meg a tervezett vidékfejlesztési beruházások - áll a Miniszterelnökség közleményében. A módosítások lényege, hogy a támogatást igénylő elhalálozásakor az örökös számára kiadhatóvá válik a támogatói okirat, amennyiben – kérelem benyújtása mellett – maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott jogosultsági és kötelezettségátadási feltételeknek.

A tárca tájékoztatása szerint a jogosultsági ellenőrzés és a tartalmi értékelés csak a jogerős hagyatékátadó végzés benyújtását követően kezdődhet el. Az örökös pedig csak akkor kaphatja meg a támogatást, ha az elhunyt részére a támogatói okirat kiadható lenne, illetve az értékelés eredményeként az örökös is elérte a támogatói döntéshez szükséges ponthatárt. Az említett támogatói okirat kiadására vonatkozó kérelem benyújtási lehetőségéről minden esetben a Magyar Államkincstár tájékoztatja a vélelmezett örököst.

A támogatás-öröklésre vonatkozó szabályozás érdekében a Miniszterelnökség módosította az érintett pályázati felhívásokat. A felhívások a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu