2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Agrárpénzek

Óriási lehetőség előtt a hazai nemesítők: új piac nyílhat meg a magyar vetőmag előtt

Magyarország vetőmaggal, agrártechnológia átadásával és oktatással segíti az afrikai mezőgazdaság fejlesztését, elsőként Kenyában és Ugandában - közölte Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatorna műsorában.
 
 

Ezzel élelmiszerhez és munkához juttatják a helyi lakosságot, illetve helybe viszik a segítséget - közölte Nagy István. Úgy vélekedett: ily módon sokkal eredményesebben lehetne felhasználni azokat a forrásokat, amelyeket Európában a bevándorlók integrációjára fordítanak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a program egyben óriási lehetőség a magyar növénynemesítők számára és új piac a magyar vetőmagnak is.

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta, a magyar agrártárca egy afrikai mintafarm-hálózatot dolgoz ki, illetve Ugandában egy agrárképzési projektet indított annak érdekében, hogy helyben segítse a mezőgazdasági termelést. Az Agrárminisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kidolgozott mintafarm-hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések az egyes afrikai országokban lesznek elérhetőek és bemutathatóak, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu