Putyin bekeményít: Oroszország is meghosszabbította a gazdasági embargót

MTI
Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő év végig meghosszabbította az Oroszországot szankciókkal sújtó országokra, egyebek között az Európai Unió tagállamaira vonatkozó élelmiszer-behozatali embargót hétfőn aláírt rendeletében. A múlt héten az Európai Bizottság hosszabbította meg a gazdasági szankciókat Oroszországgal szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Bizottság csütörtökön 2020. június 23-ig meghosszabbította a gazdasági szankciókat Oroszország ellen. Az EU a Krím félsziget 2014-ben történt orosz elcsatolása és a délkelet-ukrajnai beavatkozás miatt vezette be a gazdasági nyomásgyakorlás ezen formáját. A nyomásgykaorlásról az EB évente dönt. Hétfőn aláírt rendeletében azonban Vlagyimir Putyin jövő év végig hosszabbította meg az Oroszországot szankciókkal sújtó országokra, többek között az EU-ra vonatkozó élelmiszer-behozatali embargót.

EZ IS ÉRDEKELHET

MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az orosz szankciók ugyanakkor megengedik a korlátozás által sújtott termékek leplombált tranzitját, ennek nyomon követését a GLONASS orosz műholdas navigációs rendszerrel végzik el. A rendelet lehetővé teszi, hogy a szankciók alá eső cikkeket magánszemélyek személyes fogyasztásra behozzák.

Múlt heti televíziós fórumán Putyin szakértői számításokra hivatkozva azt állította, hogy amíg Oroszország mintegy 50 milliárd dollárt veszített a korlátozásokon, addig az EU 240, az Egyesült Államok 17, Japán pedig 27 milliárd dollárt veszített. Az orosz vezető szerint a gazdasági büntetőintézkedések hatására az orosz gazdaság több szektorát sikerült mobilizálni, az agrárexport például elérte a 25,7 milliárd dollárt. Az orosz elnök ebből azt a következtetést vonta le, hogy Oroszországnak a szankciók eltöröltetése érdekében nincs értelme feladnia érdekeit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?