Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: ezt tervezi a kormány a magyar gazdasággal

agrarszektor.hu
A csütörtök délelőtti Kormányinfón tájékoztatott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legfrissebb döntéseiről. Elmondta, a kormány mindent megtesz azért, hogy az inflációt év végére 1%-ra szorítsa. Emellett kiemelte, a hosszú távú gazdasági növekedéshez elengedhetetlen az ipari és mezőgazdasági fejlesztés Magyarországon, amihez szükség van az energiára, ezért a kormány egy 2030-ig tartó energiatervet állított össze.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón beszélt többek között arról, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy az inflációt év végére 1%-ra szorítsa. A tavalyi évben 4,7% volt a GDP-növekedés, és Gulyás szerint idén nem irreális elvárás az 1,5%-os növekedési várakozás. Kiemelte, a hosszú távú gazdasági növekedéshez elengedhetetlen az ipari és mezőgazdasági fejlesztés Magyarországon, amihez szükség van az energiára, ezért a kormány egy 2030-ig tartó energiatervet állított össze. Ebben komoly szerepet játszik az atomenergia és a napenergia is. Hálózatfejlesztésre van szükség, és ha sikerül megállapodni az EU-val és jönnek a források, akkor ennek nagy része energetikai beruházásokra megy majd - közölte a miniszter. 

Amennyiben Oroszország nem szállítana kőolajat, akkor csak Horvátországon keresztül jöhetne olaj, ezért kulcsfontosságú ennek a hálózatnak a fejlesztése, ez Horvátországgal közösen történik meg - tájékoztatott. Gulyás emellett beszélt az iparfejlesztésről is, azon belül a zöldenergia-fejlesztésekről, és megemlítette a dunai finomító átállítását többféle kőolaj felhasználásra is.

A miniszter beszélt az élelmiszer-árstopról is. Elmondta, addig lehet fenntartani őket, amíg az ellátás-biztonság nem veszélyeztetett, alapjáraton viszont a kormány a határidő lejárta előtt, tehát április 30-a előtt fog dönteni az árstopról.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?