2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Hírek - Agrárpénzek

Színfalak mögötti tudósítás a Portfolio Agrárszektor 2020 konferenciáról

Ahogy előző blogbejegyzésünkben bátorítottunk mindenkit a Portfolio Agrárszektor 2020 konferenciára való online részvételre, ezúttal szeretnénk megköszönni azoknak, akik végig követték a programot, az egyes előadókat, panel és stúdió beszélgetéseket. Köszönetképp egy rövid helyszíni tudósítással készültünk, amelyben bemutatjuk, hogy milyen élmény volt a helyszínen, a kamerák-, az online közvetítés túloldalán az idei konferencia.
 
 

Az első két fogalom, ami eszembe jut a biztonság érzet és a profizmus. Mi a Takarékbank Agrárcentrum szakértő egyöntetűen ezt tapasztaltuk a helyszínen. A szervezőknek köszönhetően a fő program előadásai, a panelbeszélgetések és az Agrár24 Live stúdió is mind magas szakmai színvonalon kerültek megrendezésre. A Portfolió Agrárszektor 2020 konferenciának idén rendhagyó módon a Budapest Marriott Hotel biztosította a helyszínt, és innen zajlottak az online közvetítések.

A helyszínre érkezve a szálloda recepciójától, a hall-on át, az emeletre jutva a megfelelő járványvédelmi óvintézkedéseket betartva (hőkamera, etc.) tárult elénk az a látvány, amit leginkább egy TV stúdiójához lehetne hasonlítani.

Pontosabban 1 nagy és pár kisebb stúdióhoz, mert a párhuzamos programok mind külön termekből voltak közvetítve. Szellősen volt minden berendezve, nem volt folyósói zaj, ahogy megszokhattuk Siófokon, mindenki maszkban, profi módon végezte a dolgát, és legfeljebb 2-3 ember beszélgetett egymással, szintén végig maszkban.

A termek előterében nem svédasztal várta a szereplőket, hanem kis zárt dobozokban szendvicsek, sós és édes sütemény csomagok, zárt üdítős üvegek, önkiszolgáló kávéautomaták. Minden intézkedés az előadók, a meghívott vendégek, a szervezők és a technikát működtető személyzet biztonságát szolgálták.

A Takarék Agrár24 Live stúdiója egy kisebb teremben volt, amelynek felét a kamerák, technikusi pultok és berendezések foglalták el, a másik végén pedig a beszélgetésekhez szükséges kellékek. Személyes élményem, hogy miután a stúdió fényekhez alkalmazkodott az ember szeme, és elindult az élő beszélgetés az Agrár24 Live műsorában egy pillanatra ki lehetett szakadni az idei évet felül író pandémia közvetett és közvetlen hatásai alól, és hasonló élmény, emlékek jöhettek elő mindenkiben, mint amikor helyben, zsúfolásig telt terem közönsége előtt kellett helytállni.

Vida József, Makai Szabolcs, Feldman Zsolt, Csányi László, Papp Gergely (balról jobbra) 

Öröm volt látni, hogy a meghívott vendégek, ismerősök nagy része egészségben be tudott csatlakozni, vagy a helyszínen, vagy pedig távolról. A stúdió közvetítések közben néha a programjukkal épp szünetet tartó előadók, vendégek is benéztek hozzánk, bátorítólag integettek a kamerák mögül, közvetlen visszacsatolást adva, hogy tetszik a program, a műsor.

Köszönjük mindenkinek, aki online követte a konferenciát, vagy részt vett annak megszervezésében, az előadásokban, beszélgetésekben. Aki nem tudta napközben követni az eseményeket, az Agrárszektor.hu-n szereplő rövid összefoglaló írásokból utólag is kaphat információkat. Ez az év bebizonyította, hogy nem csak alkalmazkodni tud a hazai agrárium a pandémiás helyzethez, az állategészségügyi kihívásokhoz, az ágazat meghatározó szereplői mindent megtesznek azért, hogy továbbra is megosszák tapasztalataikat minél szélesebb körben, segítve sokak tájékozódását. Az idei évet látva, és a jövő év kihívásait sejtve erre még nagyobb szükség van, mint a korábbi években.

Írta: Antal Áron, Takarékbank Agrárcentrum

Fotó: Mónus Márton

Támogatott tartalom! A cikk megjelenését a Takarékbank támogatta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu