2022. január 27. csütörtök Angelika

Hírek - Agrárpénzek

Tanácskozás az EU agrárpolitikájáról

Kedden Pozsonyban tanácskozott Bulgária Románia és a visegrádi négyek, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és hazánk agrártárca vezetője az Európai Unió mezőgazdasági politikájának átfogó újragondolásáról, a döntés értelmében ezen országok támogatják a reformot – adta hírül az MTI.
 
 

A miniszterek úgy vélik, hogy ésszerűsíteni kellene a gazdáknak szánt pénzügyi támogatások feltételeit, emellett egyetértettek abban, hogy az államok polgárainak és gazdáinak számában nem következhet be csökkenés, emellett a spekulatív, üzleti termőföld vásárlás ellen fel kell lépni az EU-ban.

A fórumon elmondták, hogy az EU rendszere a támogatásokról igazságtalan egyes termelőkkel szemben, emellett túlzottan bürokratikus, és bonyolult. Emellett hazánk azon törekvését, mely szerint a földmoratórium hosszabbítását engedélyezze az unió, a részt vevő felek támogatják.

Simon Zsolt, Szlovákia mezőgazdasági minisztere elmondta, hogy a hat ország céljai között szerepel, hogy az unió a harmadik világ országaiból érkező termékek behozatalát jobban ellenőrizze és emellett a piac irányításának reformálását is szükségesnek tartják. Leszögezték, hogy ezen hat ország komoly kampányt fog indítani az EU-ban, érdekeik érvényesítésének céljából.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!