2022. május 19. csütörtök Ivó, Milán

Hírek - Agrárpénzek

Tovább gyengül a forint, itt a 308-as euró

Folytatódik szerdán a forint fokozatos gyengülése, hiszen a reggeli 307 körüli euróval szembeni jegyzések délre csaknem 308-ig emelkedtek, ami egyhavi forintmélypontot jelent. Nem különösebben jó ma a hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, a régiós devizák is gyengülnek picit, közben pedig a magyar piacon a befektetők az MNB jövő keddi MNB döntésére készülnek és ez is gyengítheti a forintot - írja a Portfolio.
 
 

Fokozatosan tovább gyengült ma délelőtt a forint, és az euróval szembeni jegyzések mostanra csaknem elérték a 308-as szintet, ami új egyhavi forintmélypontot jelent. Az euró/dollár közben stabilan 1,2000 közelében ragadt, így a dollár/forint jegyzések egyelőre 257 körül járnak a bankközi piacon. A régiós devizáknál is látszik egy kis gyengülés ma, a zlotyt az Európai Bizottsággal kapcsolatos szembenállás is gyengítheti valamelyest (tegnap továbblépett a bírósági reformmal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás a második fázisba).

 

A forint versenytársai közül a cseh korona stagnált az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékkal értékelődött fel.

A dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, így 1,1988-nál jár a jegyzés. A hét elején érezhetően erősödött az amerikai deviza, így sikerült fokozatosan eltávolodnia az 1,20-as lélektani határtól. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Kis lépésekkel gyengül a forint

Igazán fontos makroadatok ma sem érkeznek, a befektetők jórészt a holnapi svájci és brit kamatdöntésekre fókuszálhatnak.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!