Újabb félmilliárddal támogatják a tanyákat

agrarszektor.hu
Újabb félmilliárd forinttal támogatják a tanyafejlesztést a Vidékfejlesztési Programban. A forrásokkal az infrastruktúra-fejlesztést és a helyben maradást kívánják ösztönözni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tanyák infrastrukturális fejlesztését célzó, mintegy 8 milliárd forint keretösszegű vidékfejlesztési pályázaton született döntés szerint első körben 65 kérelem részesülhet összesen csaknem félmilliárd forint támogatásban - közölte az Agrárminisztérium. A tanyás térségben élő természetes személyek 95 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 6,2 millió forintot, a vidéki önkormányzatok pedig legfeljebb 50 millió forintot fordíthatnak a tanyák villamos energia és vízellátási rendszerének fejlesztésére, illetve a szennyvízkezelés modernizálására.

A pályázat a most meghozott döntésekkel még nem zárult le, így a nyertes kérelmek száma és a támogatási összeg a közeljövőben tovább emelkedhet. A felhívás jelenleg is nyitott, és a támogatási kérelmek a rendelkezésre álló források függvényében 2019. április 4-ig nyújthatók be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?