2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Újra szenved a dollár

A délelőtti órákban minimálisan erősödött a forint az euróval szemben, a jegyzések 307,1-ig süllyedtek, ami 0,2 százalékkal alacsonyabb a pénteki szintnél. Eközben a régiós devizák nem mutatnak különösebb elmozdulást az euróval szemben - írja a Portfolio.
 
 

Az EUR/USD kurzusban alig látunk elmozdulást a pénteki szinthez képest,a jegyzések 1,11956-nál jártak a nap közepén. Az brit font ugyanakkor 0,25 százalékkal erősödött a dollárral szemben, ami összefügghet azzal, hogy ma hivatalosan is megkezdődnek a Brexit-tárgyalások.

Emmanuel Macronék mozgalmának győzelme azonban nem váltott ki örömünnepet a devizapiacokon, mert bár meglett az abszolút többségük a Francia Nemzetgyűlésben (350 körüli mandátumot szereztek az 577-ből), de ez elmaradt a korábbi felmérések alapján valószínűsített eredménytől. Az euró lényegében a múlt péntek esti szinten ragadt a dollárral szemben 1,12-nél.

A forint nem mutatott érdemi mozgást az euróval szemben a francia választási eredményekre, a jegyzések a pénteken is látott 307,5 körüli szinten álltak ma reggel is.
A forint a régiós devizák között az utóbbi egy hónapban nyújtott teljesítményével (0,8%-os erősödés) az alulteljesítők között van, mögöttünk a lengyel zloty jár, illetve 4,5% körüli eséssel a kormányválsággal sújtott román lej. A legjobb teljesítményt viszont a dél-afrikai rand mutatta 3,8%-os erősödéssel. A forint euróval szembeni stabilitása és a dollár újbóli gyengélkedése együtt azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések a péntek reggeli 276 körülről újra a 274-es szintet közelítik a bankközi piacon - áll a pénzügyi portál elemzésében.

Újra szenved a dollár

 

Újra szenved a dollár

Amint e heti makrogazdasági előzetesünkben jeleztük: a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülést tart és közzéteszi legfrissebb Inflációs Jelentését, ami mellett az április bérstatisztika is napvilágot lát. Európából érkeznek a júniusi konjunktúra-mutatók, csütörtök-pénteken pedig Brüsszelben üléseznek az uniós állam-, illetve kormányfők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben