2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Agrotechnológia

Több mint 8 milliárdot fizettek jégkárokra a biztosítók

Több mint 8,5 milliárd forintot fizettek ki tavaly a biztosítók jégkár címén. Májusban üzemelik be az országos jégkár-mérséklő rendszert, a Jégert, de a biztosítók szerint ez csak agrárbiztosítással együtt nyújthat megfelelő védelmet.
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az agrárbiztosításokkal foglalkozó négy biztosító tavaly 8,6 milliárd forintot fizetett ki jégkárokra. Májusban üzemelik majd be országosan a jégkár-mérséklő rendszert, de a Jégernek nevezett új rendszer agrárbiztosításokkal együtt lehet hatásos - mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője.

Az országban három megyében már eddig is működött talajgenerátorokból álló jégkárenyhítő rendszer. Tavaly azonban pont ebben a három megyében a biztosítóknak 2,7 milliárd forintot kellett kifizetniük jégkár enyhítésére – tette hozzá a kommunikációs vezető. 

Kapcsolódó cikkek


X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu