Léptek a csődveszélyben: inkább lemond saját hasznáról az Aldi

agrarszektor.hu
Több mint egy hónapja magasabb árat fizet az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. a friss és tartós tej-, illetve tejtermékek beszállítóinak. Ez kedvezhet a válságban lévő hazai tejtermelőknek, a vásárlóknak viszont a legtöbb tejtermékért nem kell többet fizetniük.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ALDI olyan megállapodásokra törekszik, amelyek egyaránt előnyösek a termelők és a gyártók számára is - közölte az áruházlánc. Az ALDI - amely május óta a piaci szereplőket tömörítő Tej Terméktanácsnak is tagja - Magyarországon szeptembertől magasabb áron veszi át a friss és tartós tejet, továbbá a magyar beszállítóktól érkező alapvető tejtermékeket, például a tejfölt, vagy a trappista sajtot. Az áruházlánc összesen 18 tej-, illetve tejtermék esetében fizet magasabb árat a beszállítók számára, ezt azonban az esetek túlnyomó többségében nem hárítja át a vásárlókra, így az érintett 18 termék közül 16 esetében változatlan árakkal találkozhatnak a fogyasztók az ALDI üzletek polcain.

Az ALDI a friss tej esetében 100%-ban magyar beszállítókkal dolgozik együtt, de számos, a fogyasztók által közkedvelt tejtermék is hazai beszállítóktól származik - mondta Székács Tibor, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója. Az áruház egyik legnagyobb beszállítója az Alföldi Tej Kft., amelynek 102 tejtermelő a tulajdonosa, így a magasabb átvételi ár közvetlenül a tejtermelőkhöz jut.

Mint ismert, a napokban a Lidl közölte, hogy önszántából növelte a magyar tejtermékek úgynevezett átadói árait. Azzal, hogy az áruházláncok többet fizetnek az átvett termékekért, javulhat az ágazat helyzete. A termelők már régóta súlyos jövedelmezőségi gondokkal küzdenek az alacsony tejfelvásárlási árak miatt. Emiatt az első fél évben több demonstrációt is tartottak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?