Nyilatkozatban állnak ki az igáslovak mellett

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság (EB) a közelmúltban nyilatkozatban ismerte el az igáslovak, a szamarak és az öszvérek szerepét a mezőgazdaságban. Emellett azt is elfogadta, hogy a dolgozó állatok jobb ellátásának biztosítása érdekében több erőfeszítést kell tenni az állatok életkörülményeinek javításáért.

Márciusban Nuno Melo, az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának portugál tagja megkérte az Európai Bizottságot arra, hogy ismerje el az állatoknak az élelmiszertermeléshez való hozzájárulását. Ez a kérelem volt az EB nyilatkozatának előzménye, amelyben állásfoglalását közzé tette - derül ki a The Brooke, a lovak brit központú jótékonysági szervezetének bejelentéséből a Syngenta Magyarország blogján.

A bizottság kijelentette, hogy foglalkozni kell a mezőgazdaságban dolgozó lófélék szerepével, emellett a jóléti feltételek javítására irányuló projekteket is megfelelően kell szerepeltetni a jövőben az EU programjaiban. A The Brooke szerint ez világszerte és az EU-ban is fontos lépés a lovak jólétének javításában. Nuno Melo azzal, hogy hangot adott kérésének, azt várja, hogy az Európai Bizottság az elsők között fogja támogatni azokat a terveket, amelyek az EU-tagországokban dolgozó lófélék jólétének fejlesztésre irányulnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?