Nyilatkozatban állnak ki az igáslovak mellett

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság (EB) a közelmúltban nyilatkozatban ismerte el az igáslovak, a szamarak és az öszvérek szerepét a mezőgazdaságban. Emellett azt is elfogadta, hogy a dolgozó állatok jobb ellátásának biztosítása érdekében több erőfeszítést kell tenni az állatok életkörülményeinek javításáért.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Márciusban Nuno Melo, az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának portugál tagja megkérte az Európai Bizottságot arra, hogy ismerje el az állatoknak az élelmiszertermeléshez való hozzájárulását. Ez a kérelem volt az EB nyilatkozatának előzménye, amelyben állásfoglalását közzé tette - derül ki a The Brooke, a lovak brit központú jótékonysági szervezetének bejelentéséből a Syngenta Magyarország blogján.

A bizottság kijelentette, hogy foglalkozni kell a mezőgazdaságban dolgozó lófélék szerepével, emellett a jóléti feltételek javítására irányuló projekteket is megfelelően kell szerepeltetni a jövőben az EU programjaiban. A The Brooke szerint ez világszerte és az EU-ban is fontos lépés a lovak jólétének javításában. Nuno Melo azzal, hogy hangot adott kérésének, azt várja, hogy az Európai Bizottság az elsők között fogja támogatni azokat a terveket, amelyek az EU-tagországokban dolgozó lófélék jólétének fejlesztésre irányulnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?