2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Nyilatkozatban állnak ki az igáslovak mellett

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság (EB) a közelmúltban nyilatkozatban ismerte el az igáslovak, a szamarak és az öszvérek szerepét a mezőgazdaságban. Emellett azt is elfogadta, hogy a dolgozó állatok jobb ellátásának biztosítása érdekében több erőfeszítést kell tenni az állatok életkörülményeinek javításáért.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Márciusban Nuno Melo, az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának portugál tagja megkérte az Európai Bizottságot arra, hogy ismerje el az állatoknak az élelmiszertermeléshez való hozzájárulását. Ez a kérelem volt az EB nyilatkozatának előzménye, amelyben állásfoglalását közzé tette - derül ki a The Brooke, a lovak brit központú jótékonysági szervezetének bejelentéséből a Syngenta Magyarország blogján.

A bizottság kijelentette, hogy foglalkozni kell a mezőgazdaságban dolgozó lófélék szerepével, emellett a jóléti feltételek javítására irányuló projekteket is megfelelően kell szerepeltetni a jövőben az EU programjaiban. A The Brooke szerint ez világszerte és az EU-ban is fontos lépés a lovak jólétének javításában. Nuno Melo azzal, hogy hangot adott kérésének, azt várja, hogy az Európai Bizottság az elsők között fogja támogatni azokat a terveket, amelyek az EU-tagországokban dolgozó lófélék jólétének fejlesztésre irányulnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31