Lendületesen csökken a tej ára - Kína még megállíthatja

agrarszektor.hu
Tavasszal minden évben lejtmenetet vesznek a nyerstej-árak, de nem mindegy, hogy honnan indul a csökkenés, és milyen a dinamikája. Kína tejigénye még mentheti a helyzetet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Európa 17 vezető tejfeldolgozója 1,07 centtel csökkentte februárban a kilónkénti nyerstejárat. Ezzel az átlagos átvételi ár 34,39 eurócentre (107 Ft/kg) esett. Egy évvel ezelőtt 0,82 centtel (2,5 forinttal) magasabb volt a tej ára. A megadott ellenérték a 4,2 százalékos zsír- és 3,4 százalékos fehérje-tartalmú tejre vonatkozik. A következő hónapokban a termelés növekedni fog, egyrészt a szezonális csúcs, másrészt a korábbi kapacitásbővítések miatt. Mindez az árak további csökkennését vetíti előre - a tejfeldolgozók már be is jelentették ezt a szándékukat.

Némi reményre ad okot, hogy Kína magas vámokkal sújtotta az USA-ból érkező szóját, ami a takarmányozás fontos eleme. Ha ezzel az ottani gazdák spórolni akarnak, az a belső termelés visszaeséséhez, vagyis a kínai kereslet növekedéséhez vezethet a világpiacon. Az európai felesleg így levezethetővé válik az ázsiai országban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?