Pénzt kapnak a méhészek: siess az igényléssel!

agrarszektor.hu
A méhészeti tevékenység versenyképesebbé tétele, valamint a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében az agrártárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a méhészek számára. Ennek értelmében méhcsaládonként 500 forint összegű támogatást kaphatnak az arra jogosult méhészek. A támogatási kérelmet július 15. és augusztus 31. között lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

A támogatásra 2019-ben az Agrárminisztérium 600 millió forintot különített el, amely összesen közel 20 ezer méhész 1,2 millió méhcsaládja számára jelenthet segítséget - írja közleményében az Agrárminisztérium. A méhészeti ágazatot sújtó szélsőséges időjárási körülmények és a piaci viszonyok hullámzása indokolttá tette egy új támogatási forma bevezetését, ezért az Agrárminisztérium méhcsaládonként 500 forint összegű támogatást nyújt az arra jogosult méhészek számára.

Forrás: MTI Fotó: Komka Péter

A támogatási kérelem július 15. és augusztus 31. között elektronikus úton nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz, az erre a célra kialakított elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül, amelyben a falugazdászok is segítséget nyújtanak. A kérelem a benyújtását követő naptól számított tíz napon belül - de legkésőbb augusztus 31-ig - az elektronikus felületen keresztül módosítható, ebben az esetben azonban az utolsó kérelmet bírálja el a kincstár. A hiányosan benyújtott támogatási kérelem esetén a kincstár a kérelmezőt hiánypótlásra szólítja fel.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?