Gigapontyot fogott a balatoni horgász: ennyit nyomott a bestia

Gigapontyot fogott a balatoni horgász: ennyit nyomott a bestia

agrarszektor.hu
Az elmúlt három évben ötször akadt horogra az a hatalmas balatoni ponty, amelyet május 25-én fogott ki ismét egy horgász Balatonföldvárnál. A hal a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. által nem hitelesített mérés szerint a 30 kilogrammot is meghaladta.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár - az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a hatalmas balatoni ponty, amelyet legutóbb május 25-én fogott ki Takács Edvárd a földvári mólón, írta meg a balatonihal.hu információi alapján az Infostart.

A horgász csak néhány órás "rapid" pecázásra készült a hétfői esti, frontos időjárásban, amikor dobós módszerrel bevetette végszerelékét, amelyen 2 szem kagylós kukoricát kínált fel, egy hungarocell golyóval kikönnyítve. Takács Edvárt elmondta, hogy este negyed 9 felé jött a kapás, és hogy majdnem egy órás harc után sikerült partra emelnie a gyönyörű pontyot.

A kép illusztráció

A hal 30,5 kg volt a mérlegelésnél, amit a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. nem tudott hitelesíteni, ugyanis a horgász nem ilyen pecázásra készült, nem volt nála pontyzsák, amibe betárolhatta volna a gigászt. A halat a mérést követően visszaengedték a tóba.

A balatonihal.hu szerint a fenti történet is ékes példája annak, hogy nem csak behúzva, vagy bojlis módszerrel reménykedhet kapitális halakban az ember. A Balatonon egy teljesen átlagos mólóvégi horgászatban is "benne van", hogy valaki megfogja élete halát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?