Merőben új módszerrel venné fel a harcot a kártevőkkel egy amerikai cég

A FarmSense Inc. bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a forgalmazását a legújabb okos kártevő-megfigyelési rendszerének. A vállalkozás célja, hogy ezzel is segítsen a gazdáknak elfogadni a legújabb mesterséges intelligencia alapú és analitikai eszközöket, valamint hogy javítsa a rovarmegfigyelési módszereket és a termésgazdálkodást.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kaliforniai székhelyű FarmSense egészen új optikai szenzoros technológiával fogja automatizálni a valós idejű rovarmeghatározást és -számlálást. A FlightSensor névre keresztelt termékkel a gazdák, a kártevők mindenkori aktivitására vonatkozó pontos információk birtokában azonnali döntéseket hozhatnak majd növényeik védelmében, írta meg a Future Farming. A vállalkozás szerint a megfigyelési rendszerüknek köszönhetően a gazdák csökkenthetik a növényvédő szerek felhasználását azáltal, hogy képesek lesznek a kezelések helyének és idejének optimalizálására. Az adatok drót nélkül fognak felkerülni a FarmSense felhőjébe. A szenzorok különböző méretekben lesznek elérhetőek, a mérési algoritmusok pedig változtathatóak lesznek, annak függvényében, hogy milyen rovart akar megfigyelni a felhasználó.

Az okos rendszer fejlesztése eredetileg egy akadémiai együttműködés részeként indult el, de a FarmSense két társalapítója, Eamonn Keogh és Shailendra Singh hamar rájöttek, hogy milyen előnyei lennének a rendszer tényleges megalkotásának. Ahogy Eamon Keogh mondta, a gépi tanulási közösség számos területen vizsgálja már a begyűjtött adatokat, de a rovartan vonatkozásában még senki sem foglalkozott vele. Pedig a technológia tulajdonképpen feleslegessé teszi a ragadós csapdák kihelyezését és a rovarok egyesével történő számlálását.

Dr. Mark Hoddle, a kaliforniai University of California Riverside rovartudósa és a FlightSensor egyik első kipróbálója elmondta, hogy a rendszer által biztosított elemzéseknek köszönhetően szinte mindig pontosan tudja, mi is történik a gyümölcsösei területén. Ami azonban még ennél is jobb a szakember szerint, hogy ezekhez az információkhoz könnyedén hozzáférhet a mobiltelefonja segítségével, letöltheti őket és az adatok elemzése után könnyen és gyorsan hozhatja meg a megfelelő döntéseket.

A FarmSense Smart Pest Monitoring System nevű terméke egyelőre csak a kiválasztott partnerek számára elérhető, de 2021 januárjától mindenki számára elérhetővé válik majd.

(Címlapkép forrása: FarmSense)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?