Újra lecsapott a gyilkos ragadozó Magyarországon: széttépett állattetemeket találtak

Újra lecsapott a gyilkos ragadozó Magyarországon: széttépett állattetemeket találtak

agrarszektor.hu
Egyre elterjedett Magyarországon az aranysakál, az állat legutóbb Peresztegen csapott le egy macskára és egy őzre. A tetemekre a település mögött erdősávban találtak rá, majd értesítették a helyi vadásztársaságot, akik megerősítették, hogy valóban aranysakál járt a környéken. Egyben felhívták a figyelmet arra, hogy aki kisebb állatot tart, az nagyon figyeljen kedvencére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vadon László, a Fertőboz és Sopronkövesd közötti területen működő Aranypatak Vadásztársaság elnöke elmondta: a ragadozó egyre nagyobb károkat okozott a vadállományban, ezért gyérítésre volt szükség. A vadász szerint nem élnek csapatokban a térségben, de ha szükséges, ők is gyérítenek, és már két állatot elejtettek az éjszakai vadászaton. Hozzátette, hogy aki találkozna az állattal, azonnal jelentse a területileg illetékes vadásztársaságnál - írja az Index. A nádi farkasnak is nevezett állat terjeszkedésben lévő faj - mondta dr. Jánoska Ferenc, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetének igazgatója. Kiemelte, hogy az 1990-es években kezdtek újra terjeszkedni, és ma már egész Norvégiáig jutottak. Az aranysakál egyébként a rókánál kissé nagyobb termetű ragadozó, az emberre azonban nem veszélyes. Hazánkban leginkább kisemlősökkel, rágcsálókkal, apró vadakkal táplálkozik. A baromfiudvarokat viszont félteni kell tőle.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?