Új szuperkullancs jelent meg: ritka betegséget hordozhat

Új szuperkullancs jelent meg: ritka betegséget hordozhat

agrarszektor.hu
Már hat amerikai államban találtak olyan kullancsokat, amelyek hordozzák a vírust, mellyel kapcsolatosan nem pánikot szeretnének kialakítani az amerikai Emory Egyetem kutatók: azt szeretnék, hogy a meleg napok kezdete előtt az emberek tisztában legyenek azzal, hogy a kullancsok csípése ezt a lehetőséget is hordozza. A magányos csillag névre hallgató kullancs a Heartland-vírust terjeszti, a kórokozó az alapbetegségekkel rendelkezőknél és az időseknél súlyos megbetegedés vagy halál kockázatával járhat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Heartland-vírusról még nem sokat tudunk. Kullancscsípés útján átadva lázat, fáradtságot, csökkent étvágyat, fejfájást, hányingert, hasmenést, izom- vagy ízületi fájdalmat okozhat. Az nem világos, hogy más kullancsok is terjeszthetik-e a vírust, vagy az emberek más módon is megfertőződhetnek-e vele - írja az Infostart az NBC News alapján. A CDC szerint 2021 januárjáig mindössze 50 esetet jelentettek a vírus által okozott betegségből. Súlyos esetekben a betegek kórházban kötöttek ki, és bár a legtöbbjük teljesen felépült, néhány idősebb, alapbetegséggel rendelkező beteg azonban elhunyt. Néhány, a vírussal fertőzött embernél a normálisnál alacsonyabb fehérvérsejtszámot és a véralvadást segítő vérlemezkék normálisnál alacsonyabb számát diagnosztizálták. A májfunkciós tesztek megnövekedett májenzimszintet mutathatnak, ami betegségre utalhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?