Veszélyes betegség terjed ebben a megyében: azonnali korlátozást rendelt el a Nébih

Veszélyes betegség terjed ebben a megyében: azonnali korlátozást rendelt el a Nébih

agrarszektor.hu
Újabb szarvasmarha telepen azonosítottak gümőkór-fertőzöttséget, ezúttal Komárom-Esztergom megyében. Az állatok tüneteket nem mutattak, a fertőzöttségre a telepen elvégzett ellenőrző vizsgálat derített fényt. Az érintett telepen forgalmi korlátozást rendelt el az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság, mely jelenleg is érvényben van. A járványügyi nyomozás megállapította, hogy - tekintettel az állatmozgások hiányára - az állomány nagy valószínűséggel vadállatoktól fertőződött a legeltetés során.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Komárom-Esztergom megyei állattartó telepen májusban végzett gümőkórvizsgálat során négy állat mutatott kétes reakciót. Az eredmények ismeretében a hatóság elrendelte a kétes reakciót adó állatok diagnosztikai vágását, a Nébib laboratóriumi vizsgálatai megerősítették a gümőkór jelenlétét. A fertőzött állatokkal együtt tartott szarvasmarháknál addig folytatják a szűrővizsgálatokat, amíg az egész állomány újra mentes nem lesz. Az EU-szerte egységes vágóhídi hatósági állatorvosi felügyeleti rendszernek köszönhetően fertőzött állat húsa közfogyasztásra nem kerülhetett! Az eset ellenére hazánk továbbra is megőrizte a "gümőkórtól hivatalosan mentes" minősítését, mivel a fertőzött telepek száma a jogszabály által megengedett érték alatt maradt - írja a Nébih.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?