Figyelem! Ezt sok magyar állattartónak el kell intéznie a következő hetekben

Figyelem! Ezt sok magyar állattartónak el kell intéznie a következő hetekben

agrarszektor.hu
A kiskérődző állatjóléti támogatásban résztvevők számára számos kötelezettséget előír a felhívás. A többletvállalások többségét a juh- és kecsketartók nagyrészt a rutinszerű tavaszi munkák során amúgy is elvégezik, ám fontos a kedvezményezetteknek, hogy ezek megfelelően, illetve a felhívásban előírt időben legyenek elvégezve és dokumentálva.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezúttal VP3-14.1.3 - 22 kódszámú, kiskérődző állatjóléti támogatás felhívás kedvezményezettjeinek endoparazita-fertőzöttség ellenőrzéséről, a körömápolásról és az ektoparaziták elleni védekezés feladatairól adunk tájékoztatást - írja a MÁSZ.

EZ IS ÉRDEKELHET

Endoparazita-fertőzöttség (belső élősködők) ellenőrzése

Az endoparazita-fertőzöttség ellenőrzését február 1. és április 30. között kell elvégezni. A kiskérődzők kezelését azonban csak a laborvizsgálat eredménye alapján kell a kezelő állatorvos utasítása szerinti szerrel és dózisban április 30-ig elvégezni. Amennyiben a laboratóriumi eredmény alapján az állomány nem, vagy csak enyhén fertőzött, és az állatorvos nem ajánlja a kezelést, úgy a kötelezettség elvégzettnek tekinthető.

Technológiába épített körömápolás

A támogatás igénylésének további feltétele, hogy 2023-ban legalább 2 alkalommal (a két kezelés közötti legalább 5 hónap különbséggel) valamennyi állaton körömápolást kell végezni egyidőben. A lábvégápolást a tenyészetében tartott valamennyi juh és kecske esetén köteles a támogatást igénylő elvégezni!

EZ IS ÉRDEKELHET

Ektoparaziták (külső élősködők), nyüvek elleni védekezés

Külső élősködők ellen is kezelni kell az állományt, amely kezelést juhok esetében a nyírást követő két hónapon belül, kecskék esetében az adott év május 31-ig kell elvégezni. Amennyiben a támogatást igénylő az endoparazita fertőzöttség ellenőrzésére időben megküldte a bélsármintát a labornak, az eredményt megkapta, és a kezelő állatorvos ivermectinnel vagy doramectinnel javasolja a kezelést, abban az esetben a két kötelezettség (külső és belső féregtelenítés) egyszerre elvégzettnek tekinthető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?