Új igazgatója van a Nestlé büki Purina állateledel gyárának

Új igazgatója van a Nestlé büki Purina állateledel gyárának

MTI
Új igazgató irányítja a Nestlé büki Purina állateledel gyárát - közölte a cég az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Arthur van Raalte távozását követően Tanja Zigic, a szerbiai surcini gyár korábbi vezetője vette át a pozíciót. Az új gyárigazgató tervei szerint az eredményekre építve folytatják az innovatív fejlesztéseket, hogy a jövőben is meghatározó szereplői legyenek az európai állateledel-gyártásnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A cég idén januárban jelentette be legújabb, 140 milliárd forintos beruházását, így három év alatt a Nestlé Hungária összesen több mint 235 milliárd forintot ruházott be a gyár fejlesztésébe - közölték. Még az idén befejeződik és néhány hónapon belül átadják a két éve bejelentett 50 milliárd forintos, majd a tavaly elindított 35 milliárd forintos Turul 4-5 névre keresztelt beruházást, ennek köszönhetően a termelési volumen növekedni fog - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. Hozzátették: a 2023-ban bejelentett Turul 6 beruházáson az épületszerkezet elkészült, hamarosan megkezdik a termelőberendezések telepítését, amellyel párhuzamosan zajlik egy automata raktárbázis építése is.

A Nestlé büki Purina gyára 2022-ben 215 ezer tonna terméket állított elő, a fejlesztéseknek köszönhetően 100 ezer tonnával nő a gyár éves kapacitása - írták. A Nestlé egy korábbi közleménye szerint az épülő 35 ezer négyzetméter gyártóterületű üzemegységben nedves állateledelt fognak gyártani, a mellette létesülő számítógéppel vezérelt tároló- és visszakeresési rendszerű (ASRS) raktárépület teljesen automatizált lesz.

A svájci vállalatnak Magyarországon három gyára van, Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön. A szerencsi gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé és kakaóitalpor-gyártó és töltő üzeme, ahol évente közel 40 ezer tonna kávé és kakaópor készül, amelyet 30 országba szállítanak ki. A diósgyőri gyár a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan a termékeket több mint 20 országba exportálja a vállalat. A cégcsoport állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja, a büki Purina gyár termékei a világ több mint 50 országába jutnak el Bükről.

A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente összesen 54 milliárd forint értékben adnak el  termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának is. Tájékoztatásuk szerint a Nestlé Hungária árbevétele 2022-ben 246 milliárd forint volt, 40 százalékkal nagyobb mint a megelőző évben, az adózott eredmény viszont a költségek növekedése miatt csökkent tavaly, a nyilvános cégadatok szerint 3,895 milliárdról 3,361 milliárd forintra.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?