2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Állat

Feljelentés követheti a kínos videót: pórul járhatnak az állattartók

Németországban már nagyon elterjedt az a gyakorlat, hogy az állatvédők rejtett kamerákkal készítenek olyan felvételeket, amelyek alapján azonnal kérdőre vonják az állattartót. A legutóbbi kínos videók szeptember közepén készültek. Az aktivisták éjjel törtek be a családi gazdaságokba.
 
 

Szeptemberben kerültek nyilvánosságra azok a titokban forgatott videók, amelyeken köldöksérves és láthatóan izületi betegségben szenvedő, gyulladásos sebekkel tarkított hízók voltak láthatóak a holland határ közelében, a németországi Steinfurt térségében. A felvételek négy különböző üzemben készültek, melyek mind családi gazdaságok voltak. A videók megrengetik a vásárlók kisgazdaságokba vetett hitét is, melyekről eddig úgy gondolták, hogy az állattartás mintapéldái.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Hatásukra Észak-Rajna-Vesztfália tartományi minisztériuma utasította a hatósági állatorvost a körülmények ellenőrzésére, aki igazolni tudta, hogy a képek a valóságot tükrözik. "Ilyen jellegű izületi problémák csak hosszan tartó, rossz tartási körülmények esetén alakulnak ki, és nagy fájdalommal járnak" - kommentálta a helyzetet Christoph Brundiers, aki szerint az állatvédelmi törvény megsértése miatt büntetőeljárást érdemelnek a tulajdonosok. A minisztérium azonban úgy döntött, hogy előbb határidőt tűz ki a törvénysértő állapotok megszüntetésére.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu