2021. április 18. vasárnap Andrea, Ilma

Hírek - Állat

Figyelmezteti az állattartókat a hatóság: hamarosan lejár egy fontos határidő

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az állattartók figyelmét, hogy 2020. december 31-én lejár a tenyésztésszervezési támogatások kapcsán korábban benyújtott támogatási kérelmek (KKV-s nyilatkozatok) érvényessége. Emiatt az érintetteknek újabb kérelmet kell benyújtaniuk a 2021-től kezdődő támogatási időszakra vonatkozóan. A kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány, valamint az eljárással kapcsolatos részletes tudnivalók elérhetőek a Nébih honlapján.
 
 

A vonatkozó jogszabály alapján a Magyarországon elismert, egyesületi formában működő tenyésztőszervezetek támogatást igényelhetnek a tagjaik számára nyújtott tenyésztési szolgáltatások után - írja a Nébih. A támogatás kedvezményezettje kizárólag kis- és középvállalkozás (KKV) lehet, vagyis az egyesületek csak a számukra nyújtott szakmai szolgáltatások után igényelhetnek támogatást.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A kérelmezés menetéről a Nébih honlapján tájékozódhatnak: https://portal.nebih.gov.hu/-/ujra-igenyelni-kell-a-tenyesztesszervezesi-tamogatast. Ugyanitt elérhető az igényléshez szükséges formanyomtatvány és a részletes kitöltési útmutató is.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu