2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Állat

Hihetetlen: így hozhat be bárki gond nélkül állatokat a lakásba

Akár a nappaliban is megjeleníthetővé válik majd élethű módon, háromdimenziós (3D) technológiával egy állattartó telep. Így a gazdálkodók anélkül vehetik szemügyre és ellenőrizhetik állatállományukat, hogy kilépnének otthonukból. Az új szabadalom a tervek szerint mobiltelefonos telepítés után internetkapcsolat nélkül is használható lesz.
 
 

Egy ausztrál cég olyan alkalmazást fejlesztett ki, amelynek segítségével 3D-s, interaktív állattartó telepet jeleníthet meg bárki akár a nappaliban is. A cég új szabadalma az úgynevezett "kibővített valóság" technológián alapul, amelynek elve, hogy összeköti a virtuálisat a valós világgal. Az új eljárás lényege, hogy 3D-s objektumok képeit vetíthetjük ki magunk köré egy egyszerű szemüveggel vagy mobiltelefonnal. Az alkalmazás hasonló, mint a néhány évvel ezelőtt hatalmas népszerűségnek örvendő Pokemon Go játék. 

Forrás: www.abc.net.au

Ha például valaki vásárolni szeretne egy szarvasmarha vagy sertéstelepet és megkapja hozzá az alaprajzokat is, ezután a kiszemelt létesítményt akár 3D-sen is megnézheti majd anélkül, hogy kimozdulna otthonából. A technológiát az állatok szemrevételezéséhez is fel lehet használni, így a kiszemelt egyedek kivetíthetők és megnézhetők lehetnek több száz kilométer levezetése nélkül. A 3D-s módszerrel otthon is "körbesétálható" lesz például egy bika, de az alkalmazás az agrároktatásban - így a tehenek fejésénél - is alkalmazható lehet.

A tervek szerint az alkalmazás néhány hónapon belül letölthető lesz, de problémát okoz, hogy sok országban lehetnek olyan vidéki területek, ahol nincs megfelelő mobiltelefonos lefedettség. A megtekintett és felhasznált adatok megtarthatók lesznek, és később internetes kapcsolat nélkül is felhasználhatók maradnak. Ugyanakkor ha a mobiltelefonra is telepíthető lesz az alkalmazás, akkor wifire sem lesz szükség, mert offline módban, internetkapcsolat nélkül is működhet a rendszer.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu