2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Állat

Jó hír a baromfiágazatnak: ismét vevő a magyar termékekre a Fülöp-Szigetek

Feloldotta a magyar baromfihúsra februárban kivetett behozatali tilalmat a Fülöp-szigeteki agrárminisztérium, közölte a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.
 
 

Szijjártó Péter elmondta, hogy kevesebb mint két hónapja tettek munkalátogatást a Fülöp-szigeteken. A látogatás célja az volt, hogy lehetőségekhez juttassák a magyar vállalatokat és a lehető legjobb versenyhelyzetbe hozzák őket a délkelet-ázsiai piacon.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy Teodoro Locsin külügy- és Ramon Lopez kereskedelmi miniszterek közbenjárásának köszönhetően a Fülöp-szigeteki agrárminisztérium feloldotta a magyar baromfihúsra februárban kivetett behozatali tilalmat. Ezzel ismét lehetővé vált a magyar vállalkozások exportja a 105 milliós piacra.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy emellett megújították a HELL energiaitalok exportengedélyét is. Ennek köszönhetően az italmárka termékei újra kaphatóak lesznek az ország áruházláncaiban.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó