2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Állat

Magyar nyulas céggel kötött stratégiai megállapodást a Cargill

Hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Cargill Takarmány Zrt. és a bajai Tetrabbit Kft. A takarmánygyártásban is érdekelt Cargill, illetve a nyúlhús-előállítással és kereskedelemmel foglalkozó Tetrabbit együttműködésében egy-egy korcsoportnak megfelelő takarmányokat fejlesztettek ki, így drasztikusan csökkentették a nyulak nevelésekor használt antibiotikum mennyiségét.
 
 

A Tetrabbit Kft. tíz éve üzemelteti a bajai vágóhidat, valamint a hozzá tartozó takarmánykeverőt, illetve telepeket – mondta lapunknak Sándor Ferenc, a cég tulajdonos-ügyvezetője. A vállalat új, állatvédelmi szempontból megfelelő tartástechnológiával illetve a padlós, úgynevezett Relaxrabbit állattartással, valamint magyar nyúlhús kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg a megtermelt nyúl 95 százaléka feldolgozott termékként, a maradék 5 százalék pedig egész karkaszként hagyja el a vágóhidat. A Tetrabbit termékeinek 90-95 százalékát a külföldi piacokon értékesíti, döntően a német ajkú országokban, valamint Japánba és Kanadába, ugyanakkor egyre fontosabb piacot képvisel a közép- és kelet-európai régió is. A statisztikák szerint Magyarországon nagyon kevés nyúlhúst fogyasztanak az emberek, az utóbbi években a fogyasztás azonban emelkedni látszik, aminek köszönhetően a Tetrabbit belföldi értékesítése hat százalékkal nőtt tavaly – tette hozzá a vezérigazgató.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

"Az egyre keményebb európai piaci versenyben, a Tetrabbitnak mindenképpen partnerre volt szüksége, és habár már régóta dolgozik együtt a Cargillal, a hosszú távra szóló stratégiai megállapodást csak most kötöttük meg egymással"
 – tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Makai Szabolcs, a Cargill Takarmány Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az együttműködés lényege, hogy a két cég közösen gondolkodik az alapanyag beszerzésében, közös kutatás-fejlesztést végeznek, a takarmányt azonban már nem a bajai cég állítja elő, hanem a Cargilltól szerzi be, így a megállapodás része az is, hogy a Tetrabbit bezárja saját takarmánykeverőjét. A közös kutatás-fejlesztés döntően a takarmányok optimalizálására irányul, hiszen ez adja a költségek 60-70 százalékát, a cél pedig a jobb testtömeg-gyarapodás és magasabb húsminőség elérése – közölte az elnök-vezérigazgató.

 

Makai Szabolcs

Mint azt Sándor Ferenc lapunknak elmondta, az elmúlt évben hosszútávú takarmányárban állapodott meg a két cég, ami a termelőknek és a Tetrabbitnak is egyfajta kiszámíthatóságot jelent, és így sokkal könnyebb optimalizálnia a költségeket. Jelenleg havonta 1800-2000 tonna takarmányt vásárol fel a Cargilltól a bajai cég, ami éves szinten akár 24 ezer tonnára is növekedhet majd. 

 

Makai Szabolcs

elnök-vezérigazgató

Cargill Takarmány Zrt.

Tovább »

 

„A két cég kutatás-fejlesztésének egyik legfontosabb eredménye, hogy specializáltuk a különböző korcsoportoknak megfelelő takarmányok összeállítását” – emelte ki Makai Szabolcs. A cél továbbra sem az, hogy a lehető leggyorsabban, hanem hogy minél biztonságosabban nevelje fel az állatokat a Tetrabbit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu